Braća Đoković nastupaju u dublu na turniru u Dohi!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastupiće na ATP turniru u Dohi i u dubl konkurenciji, a partner će mu biti brat Marko.  Braća Đoković nakon pola decenije ponovo zajedno na terenu! Novak i Marko dubl partneri u Dohi gde sezonu započinje i Lajović. Laslo Đere u Indiji ide na Kevina Andersona.

Tenis 30.12.2018 | 08:15
Braća Đoković nastupaju u dublu na turniru u Dohi!
Organizatori prvog turnira u sezoni objavili su žreb u kojem se nalaze braća Đoković.

Novak i Marko su dobili "vajld kartu" za turnir u Kataru i u prvom kolu će se sastati sa Turčinom Čemom Ilkelom i domaćim teniserom Mubarakom Šananom Zajidom.

Ukoliko prođu prvu prepreku, mogli bi da obezbede "balkanski derbi" jer će se pobednik pomenutog duela sastati sa boljim iz meča u kome će na jednoj strani mreže biti naš reprezentativac Dušan Lajović, čiji je partner Dušan Džumhur iz BiH, a na drugoj prvi nosioci, Hrvat Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marah. 

Turnir u Dohi na programu je od 31. decembra do 5. januara.

Nakon završetka egzibicionog takmičenja u Abu Dabiju naš najbolji teniser, Novak Đoković će praktično odmah spakovati kofere i krenuti put Katra, tačnije prestonice Dohe gde će na tamošnjem ATP 250 turniru i zvanično otvoriti novu sezonu.

I dok žreb za pojedinačnu konurenciju još nije prezentovan javnosti poznati su parovi i mečevi u dublu, a među njima je tri naša predstavnika. Svakako par koji najviše skreće pažnju je onaj koji čine braća Đoković - Novak i Marko. Njih dvojica su poslednji put zaigrali kao partneri još pre pet godina u Dubaiji i doživeli poraz u prvom kolu nakon velike borbe sa Rusom Nikolajom Davidenkom i Belgijancem Dikom Normanom. Ovaj put protivnici su im dobitnici specijalne pozivnice organizatora, domaći teniser Mubarak Šahan Zajid i Turčin Džem Ilkel.

Pored braće Đoković, koji su zajedno proveli gotovo celokupne Novakove pripreme za 2019., zajedno sa "trećim članom", Đorđem, u Dohi će Novu godinu dočekati i Dušan Lajović koji će takođe nastupati u konkurenciji parova. As iz Stare Pazove se upario sa Damirom Džumhurom, bosnskim igračem koji praktično živi u Beogradu. Oni će na početku takmičenja imati veoma težak zadatak protiv jednog od najboljih dublova današnjice kojeg čine Hrvat Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marah, koji su i prvi nosioci.

Treći reket Srbije, Laslo Đere novu ATP sezonu otvara u Indiji, tačnije u Puneu. On će u prvom kolu singla igrati protiv nepoznatog domaćeg tenisera, dobitnika specijalne pozivnice, Arđuna Kadea kojeg bi trebalo lagano da savlada. Ali u drugom kolu ga potom čeka jedan od najboljih na svetu, Južnoafrikanac Kevin Anderson koji je prvi nosilac.

Oba turnira su ATP 250 kategorije, počinju 31. decembra, a završavaju se petog dana 2019. godine.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar