Novak: Ne ''bijem'' kao Kevin, ali imam taktiku!

Novak Đoković ne pre 16 časova igra finalni meč sa Kevinom Andersonom na egzibiciji "Mubadala svetski šampionat" u Abu Dabiju.

Tenis 29.12.2018 | 12:45
Novak: Ne ''bijem'' kao Kevin, ali imam taktiku!
Đoković će imati priliku da se ponovo bori za trofej koji je osvajao nekoliko puta, a ono što najviše raduje je dobra igra koju je pokazao u meču sa Karenom Hačanovim.

Đoković je u tom suelu slavio sa 6:4, 6:2, reklo bi se da je sve u njegovoj igri bilo na mestu. Ipak, svestan je da ga protiv Andersona očekuje težak posao.

"Kevin je snažan igrač. Visok je i šalje lopticu velikom brzinom. Moj cilj je uvek da ostanem u igri, u poenu. Ne mogu da udaram tako snažno kao on, posebno na servisu, ali mogu taktički da ga nadmudrim", kaže Novak. 

Južnoafrikanac je u polufinalu pobedio Rafaela Nadala. 

"Kevin uvek igra dobro, videlo se to i u meču sa Rafom. Bio je to lep meč za gledanje, uživao sam. Ipak, svi smo još u periodu kada se "pale motori', tako da će biti zanimljivo videti šta će se dogoditi u finalu", poručio je prvi teniser sveta. 

Đoković posle egzibicije u Abu Dabiju odlazi za Dohu gde će igrati na prvom turniru sezone od 31. decembra do 5. januara.

Mubadala teniski šampionat

Četvrtak:

Anderson - Čung 6:7 (4), 6:2, 6.1
Hačanov - Tim 7:6 (3), 6:3

Petak, meč za 5. mesto:

Čung - Tim 6:2, 6:3

Petak, polufinale:

Anderson - Nadal 4:6, 6:3, 6:4
Đoković - Hačanov 6:4, 6:2

Subota:

14.00 Tim - Hačanov ( za 3. mesto)
16.00 Đoković - Anderson (finale)

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar