Abu Dabi: Surovi Đoković nadigrao Hačanova za finale!

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, pobedio je Rusa Karena Hačanova sa 2-0 u setovima u polufinalu egzibicionog turnira u Abu Dabiju.  Novakovo izvinjenje i sjajna predstava za početak.  Najbolji svetski teniser odigrao odličan meč u Abu Dabiju.

Tenis 29.12.2018 | 08:15
Abu Dabi: Surovi Đoković nadigrao Hačanova za finale!
Đoković je posle jednog časa i četiri minuta bio bolji od Hačanova sa 6:4, 6:2 po setovima.

Srpski teniser zabeležio je prvu pobedu u prvom meču u novoj sezoni, doduše nezvanično s obzirom da je u pitanju egzibicija pod imenom Mubadala.

Đoković se, koliko-toliko, osvetio Hačanovu za poraz u finalu poslednjeg Mastersa prošle sezone Pariza, kada je Karen bio bolji sa 2-0 u setovima nasuprot svim očekivanjima. 

Oba tenisera su dobro počeli meč, ali je Đoković uspeo već u drugom servis gemu rivala da dođe do prve brejk lopte i nju da iskoristi. Hačanovu je popustila koncentracija, izgubio je tri poena zaredom i kapitulirao. 

Đoković je dobro servirao i sve je išlo kao po planu, ali je došlo do neočekivanog pada u igri prilikom servisa za set. Novak je napravio dve vezane greške i poklonio brejk rivalu. 

Ipak, nada Hačanova nije dugo trajala, jer je Rus istom merom uzvratio u narednom gemu. Servirao je za 5:5, ali je izgrešio maltene sve što je mogao, te na kraju duplom servis greškom poklonio protivniku prvi set. 

Srpski teniser je "munjevito" počeo i drugi set. Osvojio je početni gem, a zatim u narednom došao do dve vezane brejk prilike. Ipak, popustila mu je koncentracija i nije mogao da napravi brejk, barem ne u tom trenutku.

U nastavku nije popustio najbolji teniser sveta – igrao je dobro, evidentno bolje od protivnika, a izgledalo je i kao da uživa u tenisu koji igra. Pritiskao je, napadao i čekao greške, a to mu se i isplatilo.

Novak je u jednom trenutku podigao nivo igre i "počistio" Rusa. On je od gema na 2:2 osvojio svih narednih 14 poena do kraja duela.

Đoković će u finalu će odmeriti snage sa Južnoafrikanacem Kevinom Andersonom, koji je eliminisao španskog tenisera Rafaela Nadala, dok će Španac igrati protiv Hačanova.

Meč između Novaka i Kevina na programu je od 16 časova, to jest nakon okončanja okršaja Rafe i Karena koji ima početak u 14 časova.

Mladi Rus, 22-godišnji Karen Hačanov, nije predstavljao tešku prepreku za Novaka Đokovića u polufinalu turnira u Abu Dabiju. Iako je reč o pripremnom turniru, sam Đoković izjavio je posle meča da nije očekivao svoju tako ubedljivu igru.

Za jedan sat i četiri minuta savladao je trenutno 11. igrača na ATP listi - 6:4, 6:2 i izborio se za finale u subotu protiv Kevina Andersona, koji je ranije danas bio uspešniji od Rafaela Nadala. 

Posle duela sa mladim Rusom, Novak se izvinio publicu u Abu Dabiju jer je otkazao učeščće prošle godine, međutim, potrudio se da im odličnom partijom nadoknadi propušteno...

"Želim da se izvinim svima što sam prošle sezone morao da odustanem. Probao sam, mnogi od vas su želeli da me gledaju, ali nisu mogli i evo sada se svima izvinjavam zbog toga. Uživam da se vratim u Abu Dabi, pet puta sam bio ovde, osećam se kao kod kuće i hvala svima vama", izjavio je naš teniser.

Što se tiče svog nastupa, bio je vidno zadovoljan.

"Dobro sam se osećao definitivno. Možda sam i čak bio bolji nego što sam očekivao. Igrali smo nekoliko puta prošle sezone, nikad nije lako igrati protiv njega i biti deo ovog turnira. Ovo je prvi turnir u sezoni, posle nekoliko nedelja teških priprema i želim mu sve najbolje. Verovatno ćemo se već sledeće nedelje videti u Dohi na terenu", poručio je Đoković Hačanovu.

Za četvrti trofej u Abu Dabiju, Novak će se boriti u subotu od 16 časova protiv šestog igrača sveta, Južnoafrikanca Kevina Andersona.

"Zato i jesmo ovde, hoćemo da igramo dobar tenis. Naši protivnici su uvek u Top 10. U 90 odsto slučajeva to su igrači iz prvih 15 i ne može bolje od toga. Nadam se da ću i u finalu odigrati još jedan dobar meč".

Ovaj turnir je priprema za početak sezone, u koju će naš teniser ući takmičenjem u Dohi (od 31. decembra do 5. januara).

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar