Đoković: Teniski teren tretiram kao školu života!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u petak će početi novu sezonu nastupom na Mubadala egzibicionom turniru u Abu Dabiju.

Tenis 28.12.2018 | 10:45
Đoković: Teniski teren tretiram kao školu života!
Đoković će u polufinalu turnira igrati protiv Karena Hačanova koji je eliminisao Dominika Tima, a pre meča je govorio o onome što mu donosi igranje tenisa.

Novak je istakao da je i dalje "gladan" igranja i osvajanja trofeja kao što je to bio na početku karijere.

"U teniskom smislu, uvek želim da budem najbolji u onome što radim – to mi je jedan od najvećih motiva za igranje tenisa. Pokušavam da uživam i nosim dobru energiju na teren, bez obzira da li treniram ili igram meč. To je nešto što je uvek u vrhu liste prioriteta jer, ako nemam strast i tu iskru u sebi, kada izađem na teren, sve postaje dva, tri ili četiri puta teže. Posebno u mojim godinama i trenutku karijere. Privatno su to porodica, zdravlje, ljubav i napredak za sve, unutrašnji mir, ali i mir u svetu", rekao je Đoković. 

Usledilo je pitanje šta za njega predstavlja teniski teren – odgovor je bio veoma zanimljiv. 

"Teniski teren je za mene mesto gde doživljavam izazove na svaki mogući način i moj karakter je na ispitu. Tretiram ga kao ličnu životnu školu. Nema mnogo mesta koji me na pozitivan ili negativan način pokreću kao teniski teren". 

Posle turbulentnog početka prošle sezone, uspeo je da se vrati u prepoznatljivu formu, osvoji četiri velika turnira i dođe ponovo do "broja 1". 

"Bilo je to 12 veoma uzbuljivih meseci. Prošle godine sam ovde došao sa povredom lakta koja je kasnije zahtevala operaciju. Zahvalan sam što me je ta sezone naučila mnogo o meni samom, kao igraču, ali i kao osobi", zaključio je Đoković. 

Đoković i Hačanov sastaju se u petak od 16 časova po srednjeevropskom vremenu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar