Novak 007 Đoković...!

Srpski as priprema se za sedmu titulu na Australijan Openu.

Tenis 29.12.2018 | 22:15
Novak 007 Đoković...!
Novak Đoković je novu sezonu započeo na egzibiciji u Abu Dabiju. Taj turnir mu je priprema za Australijan Open, prvi grend slem sezone, koji startuje 14. januara u Melburnu.

Najbolji teniser sveta će u Australiji imati priliku da se upiše u anale, ukoliko ponovo osvoji trofej.

To bi mu bio sedmi pehar i postao bi rekorder. Sada sa šest titula deli prvo mesto sa Rojom Emersonom i Rodžerom Federerom.

Novak je Australijan Open osvajao 2008, 2011, 2012, 2013, 2015. i 2016. godine.

"To što igram tenis proizilazi iz osećanja i ljubavi koje gajim prema ovom sportu. Kada sam na terenu želim da se fokusiram na ono što se dešava u tom trenutku i kako mogu da dobijem meč. Pokušavam da usmerim svu neophodnu energiju u ono što želim da uradim na terenu. Očekujem uvek da dam maksimum. Bio sam u sitauaciji da šest puta podignem trofej na ovom turniru, pa mi to daje dovoljno razloga da verujem da to mogu ponovo da uradim", izjavio je Đoković.

Srpski teniser napravio je i raspored prvog dela sezone za predstojeću 2019.

Prvi takmičarski turnir biće Doha, od 31. decembra do 5. januara 2019, a potom će sigurno učestvovati na Australijan Openu.

Nakon toga planirao je nastup u Indijan Velsu, 7. marta, potom u Majamiju, 20. marta, a onda i masterse u maju - Madrid, 5. maja i Rim, dve nedelje kasnije. Nakon toga izvesno je da će nastupati na grend slemovima - Rolan Garosu, koji počinje 26. maja u Parizu, a zatim i na Vimbldonu, 1. jula, na kojem brani titulu.

Ne računajući Dohu, svi turniri koje je Đoković prijavio su obavezni, ali postoji prostor da u svoj kalendar uvrsti još nekoliko nastupa na kojima je imao uspeha tokom prethodnih sezona, poput turnira u Monte Karlu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar