Ko će poslije Vučka probuditi olimpijski duh?

"Bosna i Hercegovina je spremna da oživi olimpijski duh", poručio je direktor EYOF-a 2019. godine, Senahid Godinjak, potvrdivši da su gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo spremni za realizaciju najvećeg olimpijskog festivala za mlade sportiste.

Ostali sportovi 23.12.2018 | 08:30
Ko će poslije Vučka probuditi olimpijski duh?
Od 9. do 16. februara 2019. godine, sportska borilišta gradova domaćina, ugostiće više od 1.500 takmičara iz 46 evropskih zemalja.

Najveći sportski događaj za mlade Evrope, koji promoviše vrijednosti i ideale sadržane u Olimpijskoj povelji, kao i mir, suživot i fer-plej, podržaće i Koka-kola u Bosni i Hercegovini, koja u 2019. godini slavi i 50. godina poslovanja u zemlji.

"Čini me srećnim i ponosnim da se mogu zahvaliti u ime mladih i cijelog EYOF tima što ste podržali ovaj projekat i doprinijeli da kompletan festival izgleda još svečanije. Čitav olimpijski pokret biva bogatiji za jednog partnera, s kojim ćemo dokazati da će Sarajevo i Istočno Sarajevo biti centar mladosti. Čini me srećnim što Koka kola i EYOF tim rade već duži period na pripremi ovoga što danas vidimo. Trebalo je puno vjere i napora da ovaj projekat dovedemo do ovoga. Želim da predsjednik Evropskog olimpijskog komiteta nakon 16. februara kaže da je EYOF 2019. godine, najbolje organizovan EYOF ikada, kao što je Huan Antonio Samaran 1984. godine rekao da je Sarajevo bilo najbolji domaćin ikada", dodao je Godinjak.

U čast ove saradnje u srijedu je predstavljen i vizuelni identitet posebnog izdanja bočice koja će nositi lik maskote Groodvy (Grudvi), koja je nasljednik legendarnog Vučka sa Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine.

Bočica, kojom će se približiti olimpijski duh i zajednički s kupcima slaviti ovo partnerstvo, inspirativne mlade ljude i Olimpijadu mladih EYOF 2019, na našem tržištu biće dostupna od početka februara.

Discipline u kojima će se mladi sportisti takmičiti su: alpsko skijanje, bijatlon, skijaško trčanje, umjetničko klizanje, hokej na ledu, brzo klizanje, snoubord i karling.

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar