Fernando Alonso voziće reli Dakar!

Španski vozač, Fernando Alonso, poslije završetka karijere u Formuli 1, planira da se okuša u praktično svim najvažnijim automobilskim trkama.

Ostali sportovi 25.12.2018 | 09:30
Fernando Alonso voziće reli Dakar!
Dvostruki osvajač šampionske titule povukao se iz “najbržeg cirkusa na svijetu” 25. novembra kada je na stazi u Abu Dabiju u bolidu Meklarena odvezao svoju posljednju trku.

Uprkos činjenici da se penzionisao u Formuli 1, Alonso ne planira da prestane da se takmiči, a španski list “As” objavio je u utorak da će Španac 2020. godine voziti reli Dakar.

On je dobio zeleno svjetlo od tima Tojote, za koji trenutno vozi "FIA World Endurance Championship", navodi list “As” i dodaje da bi se on iste godine mogao okušati i u Svjetskom reli šampionatu.

Navodno pregovara se o njegovom učešću na reliju Monte Karlo, prenosi “L ‘Ekip” i podsjeća na njegovu izjavu prošlog mjeseca u kojoj je potvrdio da namjerava da se i dalje takmiči.

“Ima nekoliko prepoznatljivih trka koje bi trebale da budu u mom kalendaru”, rekao je tada Alonso.

U međuvremenu Meklaren želi da ga zadrži u svom timu i da bude trener i mentor Karlosu Saincu i Landu Norisu, međutim, o tome se još pregovara.

Ono što je sigurno da Alonso namjerava da se okuša u praktično svim najvažnijim automobilskim trkama, a neke od njih je već vozio.

Prošle godine, dok se još takmičio u Formuli 1, vozio je trku Indikar serije i trku Indijanapolis 500 , te trku “24 sata Le Mana”, na kojoj je pobijedio sa ekipom Tojote.

Alonso je već potvrdio novo učešće na posljednje dvije navedene trke, a osim toga voziće i “24 sata Dejtone, “Šest sati Spa-Frankošana” te trku “12 sati Sebringa”, navodi “L ‘Ekip”

Ukoliko 2020. odveze i Svjetski reli šampionat i reli Dakar, moći će se reći da je probao sve.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar