Nebojša Glogovac na fotografijama

Izložba fotografija “Nebojša Glogovac” posvećena prerano preminulom velikanu glumišta biće otvorena u petak 21. decembra u Dvorani kulturnog centra.

Zabava 18.12.2018 | 13:28
Nebojša Glogovac na fotografijama
Na otvaranju izložbe, na kojoj će biti više od četrdeset fotografija iz filmova i predstava u kojima je Nebojša Glogovac ostvario najznačajnije uloge, o njegovom opusu razgovaraće reditelj Rajko Grlić i fotografkinja Maja Medić, koja je priredila izložbu. Poslije razgovora će biti održana besplatna projekcija filma “Ustav Republike Hrvatske” u znak sjećanja na jednu od posljednjih i najboljih Glogovčevih uloga.

– Na kraju godine u kojoj nas je prerano napustio velikan našeg glumišta Nebojša Glogovac (1969-2018), ostavivši ovoj kulturi u naslijeđe desetine vrhunskih uloga na filmu, televiziji i u pozorištu, navodi se ovim izborom fotografija želimo da na trenutak osvjetlimo dio njegove čudesne i, vjerujemo, nezaboravne karijere. Od prvih pojavljivanja u Mijačevoj “Velikoj pljački”, tv seriji “Bolji život” i filmu “Vukovar, jedna priča”, nizale su se brojne uloge koje su mu donijele, pored drugih, i četiri godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta, dvije nagrade “Miloš Žutić”, dvije nagrade Sterijinog pozorja, nagradu “Zoran Radmilović”, kao i nagradu “Car Konstantin”, šest Gran Prija na Filmskim susretima u Nišu i na kraju Zlatnu arenu u Puli za ulogu u filmu “Ustav Republike Hrvatske” reditelja Rajka Grlića, navodi se u saopštenju organizatora Kulturnog centra Beograda i Jugoslovenskog dramskog pozorišta. 

Izložbu je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, a moći će da se pogleda do 5. marta.

Iz KCB mole posjetioce da zbog ograničenih kapaciteta i velikog interesovanja  besplatne ulaznice za razgovor i projekciju filma preuzmu na blagajni Dvorane Kulturnog centra Beograda, radnim danom od 16 do 21.00, zaključno sa četvrtkom. Takođe, obavještavaju da će poslije razgovora biti organizovana prodaja i potpisivanje knjige “Neispričane priče” Rajka Grlića.

(Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Če

19.12.2018 16:39

Kralj

ODGOVORITE