Miodrag Perunović novi selektor Srbije!

I Cecin sin na pripremama reprezentacije! Miodrag Perunović posle 17 godina je vraćen na selektorsku funkciju. Najavio je i prve poteze. . .

Ostali sportovi 20.12.2018 | 09:30
Miodrag Perunović novi selektor Srbije!
Boks je u bivšoj Jugoslaviji decenijama bio jedan od najpopularnijih, a takođe i najplodonosnijih sportova. Medalje su sa Olimpijskih igara donosili Zvonimir Vujin, Mate Parlov, Slobodan i Tadija Kačar, Anton Josipović i drugi, a na svetskim i evropskim prvenstvima se nije postavljalo pitanje da li će biti medalja za naše borce, već samo konačnog zbira.

Jedan od proslavljenih boksera koji su izašli iz jugoslovenske škole bio je i Cetinjanin Miodrag Perunović, prvak Evrope i vicešampion sveta krajem 70-ih godina prošlog veka.

Sa Perunovićem u ulozi selektora, od 1995. do 2001. godine, SR Jugoslavija se okitila sa tri medalje na velikim takmičenjima (Slaviša Popović treći na svetu, Milorad Gajović i Nikola Sjekloća treći u Evropi), što iz sadašnje perspektive izgleda maltene nedostižno.

Ipak, čelnici Bokserskog saveza Srbije su ocenili da ako neko može da bar pokrene priču u pozitivnom pravcu, onda je to Perunović i zato ga vratili na odgovornu funkciju.

"Perunović je bio jedan od najtrofejnijih boksera bivše države, dokazao se u selektorskom poslu i imaće u BSS veliku podršku, ne samo od mene. Iskrenim prijateljima boksa je stalo da Srbija ponovo ima osvajače medalja na najvećim takmičenjima", izjavio je predsednik BSS Nenad Borovčanin, a prenosi "Sportski žurnal".

Jedini srpski sportski dnevnik piše i da će novi selektor okupiti širi krug kandidata za reprezentaciju na bazičnim pripremama polovinom januara.

Perunović je najavio da će tom prilikom testirati i Veljka Ražnatovića, sina popularne pevačice Cece Ražnatović, koji u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri ima skor 5-0. Selektor ga je pre nekoliko dana gledao kada je u Budvi nokautirao Francuza Ibrahimu Traorea.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar