Srpkinja prvi strijelac Evropskog prvenstva!

Kapiten ženske rukometne reprezentacije Srbije Katarina Krpež Šlezak najbolji je strelac Evropskog prvenstva u Francuskoj sa 50 postignutih golova.  Srbija je 11. u Evropi, ali je Srpkinja prva! Kapiten našeg tima ostao je na čelu liste strelaca i posle finalnih borbi u nedelju.

Ostali sportovi 17.12.2018 | 18:15
Srpkinja prvi strijelac Evropskog prvenstva!
Tridesetogodišnja igračica Srbije postigla je 50 golova na šest mečeva, što je bilo dovoljno da ponese krunu najbolje ispred Rumunki Elize Bučeski sa 45 i Kristine Neagu (44).

"Uvijek je lijepo biti prvi strijelac i osvojiti nešto. To znači da sam na dobrom putu i daje mi motivaciju da budem još bolja. To je veliki uspjeh koji je postignut ne samo mojom zaslugom. Uspjela sam zajedno sa svojom ekipom. I da nisam osvojila titulu, bila bih presrećna i među pet najboljih strijelaca, s obzirom na imena koja su igrala na Evropskom prvenstvu", rekla je Katarina Krpež Šlezak, a prenio "Balkan-Handball".

Zlatnu medalju na šampionatu osvojila je selekcija Francuska, koja je u finalu savladala Rusiju (24:21), bronza je pripala Holandiji, dok je Srbija takmičenje završila na 11. mestu.

Francuska, posle svetskih, ima i evropske prvakinje u rukometu, a naš rukomet - najboljeg strelca Evropskog prvenstva!

Kapiten našeg tima, Katarina Krpež Šlezak, ostala je na čelu liste strelaca i nakon finalnih borbi na turniru u Francuskoj, završenom trijumfom domaće selekcije nad reprezentacijom Rusije u "reprizi" finala Olimpijskih igara u Riju. 

Na turniru sa kog se selekcija Ljubomira Obradovića vratila kao 11. na kontinentu, 30-godišnja Somborka postigla je 50 golova i ponela laskavu titulu prvog strelca ispred rumunskih rukometašica, Elize Bučeski (45) i Kristine Neagu (44).

"Uvek je lepo biti prvi strelac i osvojiti nešto. To znači da sam na dobrom putu i to mi daje motivaciju da budem bolja. Veliki uspeh je postignut ne samo mojom zaslugom, uspela sam zajedno sa ekipom. I da nisam osvojila titulu, bila bih presrećna i među pet najboljih strelaca, s obzirom na imena koja su igrala na Evropskom prvenstvu", rekla je Krpež Šlezak, a preneo Rukometni savez Srbije.

Vihorno desno krilo našeg tima od 2014. nastupa za mađarski Erd, u koji je otišla godinu dana po osvajanju srebra na Svetskom prvenstvu u Beogradu i zlata na Mediteranskim igrama u Mersinu.

NA REDU SU MUŠKARCI!

Posle Evropskog za dame, na redu je Svetsko za muškarce.

Selektor Nenad Peruničić objavio je širi spisak od 28 rukometaša koji konkurišu za predstojeće Svetsko prvenstvo u Nemačkoj i Danskoj.

Na prvenstvo od zvučnijih imena neće putovati levi bek Bresta, Petar Đorđić.

Peruničić je ranije podmladio nacionalni tim, a sada će ga prvi put biti prezentovati na velikom takmičenju, koje počinje 10. januara.

Srbija će u prvoj fazi, u Berlinu, igrati protiv selekcija Rusije, Francuske, Brazila, Južne Koreje i domaćina, Nemačke.

Perunovi "orlovi":

golmani

Todor Jandrić (Metaloplastika), Svetislav Verkić (Vojvodina), Vladimir Cupara (Kjelce), Dejan Milosavljević (Vardar)

igrači

Miljan Pušica (Minden), Vukašin Vorkapić (Metaloplastika), Ivan Popović (Granoljers), Miloš Orbović (Politehnika), Stefan Vujić (Steaua), Mladen Krsmančić (SCDR), Stevan Sretenović (Železničar), Darko Đukić (Brest), Živan Pešić (Ademar Leon), Bogdan Radivojević (Rajn Nekar Leven), Draško Nenadić (Celje), Jovica Nikolić (Vojvodina), Stefan Ilić (Falk), Nemanja Ilić (Tuluz), Ivan Mošić (Ademar Leon), Vanja Ilić (Logronjo), Zoran Nikolić (Konstanca), Lazar Kukić (Logronjo), Nemanja Zelenović (Gepingen), Predrag Vejin (Železničar), Milan Milić (Metaloplastika), Mijajlo Marsenić (Fuhse Berlin), Nemanja Obradović (Visla Plok) i Mioš Grozdanić (Vojvodina).

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar