Pošao na očev grob, pa poginuo

Novosađanin Igor Kuzman (48) poginuo je juče u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Vrtič kod Nevesinja, kad je autobus kojim je putovao u Mostar sletio s puta i prevrnuo se.

Republika Srpska 16.12.2018 | 13:17
Pošao na očev grob, pa poginuo
U nesreći je poginula i putnica Ljiljana Boričić (66) iz Berana, dok je još 20 osoba povrijeđeno.

Uzrok stravične nesreće su vjerovatno loši vremenski uslovi na putu, a autobus je u vlasništvu turističke agencije Globtours, čije je sjedište u Hrvatskoj.

"Dve osobe su poginule, a jedanaest njih je lakše povređeno i pušteno nakon zbrinjavanja povreda na kućno lečenje, a jedna je zadržana u nevesinjskoj bolnici. Dve osobe koje imaju teške povrede transportovane su u bolnicu u Mostaru, a još dve u bolnicu u Trebinju", rekao je izvor Kurira upućen u istragu.

Kako Kurir saznaje, nastradali Igor Kuzman je na kobno putovanje pošao kako bi obišao očev grob.

"Igor je stanovao kod nas kao podstanar otkad je došao iz Hercegovine da studira u Novom Sadu, gde je i završio fakultet. Živeo je sam, nije se nikada ženio. Jako fin i kulturan čovek. Otac mu je umro i sahranjen je u Hercegovini. Rekao nam je da ide u Trebinje, kao i svake godine, na godišnjicu očeve smrti, a potom kod rođaka na slavu Sveti Nikola", ispričala je starija Novosađanka koja je iznajmljivala Igoru stan.

U trenutku kad su reporteri razgovarali s njegovom gazdaricom, na vratima se pojavio iIgorov rođeni brat Olja Kuzman, koji živi u Zrenjaninu.

"Javili su mi za pretužnu vest. Došao sam do stana da uzmem bratovljevo odelo da odnesem. Svake godine u ovo doba on je išao u rodni kraj kako bi obišao tatin grob, tako da ćemo ga najverovatnije sahraniti pored oca. Igor je bio diplomirani mašinski inženjer i radio je kao profesor u srednjoj školi u Žablju. Bio mi je i više od brata. Shvatite me, stvarno ne znam šta bih više rekao, jer ovo je veliki šok za mene", rekao je očajni brat.

Jedan od putnika, koji je, na svu sreću, prošao bez povreda, po izlasku iz slupanog vozila novinarima je rekao da je autobus naišao na poledicu na putu i da se zbog toga prevrnuo.

(Kurir)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

kuku nama sa nama

16.12.2018 12:32

Sad će ovo mudri Latini naplatiti,ovaj srpski nemar u poslu..vidjećete.

ODGOVORITE
Name

vlada RS

16.12.2018 12:55

Kriva je vlada rs, ne čiste, poglefajte puteve u federaciji.

Name

DmeografVasa

16.12.2018 16:09

Koliko mladih iz drzave RS ode da studira u BG i NS i uglavnom vecina nikad ne vrati u stara mjesta.Ovo je jos jedan veliki problem pored iseljavanja prema zapadnoj Evropi.RS nestaje

Name

E da

16.12.2018 13:33

Jadan momak.Mucio se...Studirao...radio..skroman ...zna za red...laka ti zemlja ..pocivaj u miru

ODGOVORITE
Name

Drvarčanin

16.12.2018 16:05

Rekoše da smo bolji u svemu u bih.

Name

Xx

16.12.2018 17:50

Ko nam to kaže samo nam lažu misle da im verujemo a latini neka malo prate šta im šoferi rade na linijama dobro je pa nije i više sletanja sa puta

Name

roki71

16.12.2018 17:17

laka mu crna zemlja,a put Nevisinje-Gacko,preko Kifinog Sela je pogan u ovo vrijeme...

ODGOVORITE
Name

Svedska

16.12.2018 18:24

Ja sam jednom sjeo u Globtour bus i nikad vise,koje su to budale od vozaca.

ODGOVORITE
Name

Sneguljica

16.12.2018 20:06

Ovo je Dao DNA kad je suvo idu po tri grna jedan za drugim sa rotacijama ko dok rade nesto koga jebu Ono.Kad snijeg padne ko oni nespremni ,alo dajte nekom posao ko je odgovoran koji vam je kurac vise ljudi ginu zbog nečijeg nemara..

ODGOVORITE