PL: Luka junak Palasa, Eriksen u 91' ostavio Totenhem u trci!

Važna pobeda Kristal Palasa u borbi za opstanak, tesan trijumf Totenhema, te goleada u Votfordu, obeležile su subotnje popodne u Premijer ligi.  Milivojević heroj Palasa: Za pobedu, sa 20 metara! Srpski vezista postigao lep gol odluke u utakmici protiv Lestera.  Barnli namučio Pevce, Eriksen “porodio” tri boda! Danac ušao s klupe i doneo pobedu Totenhemu u 91. minutu.

Fudbal 16.12.2018 | 09:15
PL: Luka junak Palasa, Eriksen u 91' ostavio Totenhem u trci!
Totenhem se zamalo oprostio od trke za titulu, ali je golom Kristijana Eriksena na asistenciju Harija Kejna u 91. minutu savladao davljenika Barnli 1:0.

Ovim minimalcem Spursi su ostali na pet bodova iza lidera PL Mančester sitija, dok imaju tri boda manje uz utakmicu više od drugoplasiranog Liverpula, koji u nedelju dočekuje najvećeg rivala Mančester junajted. 

Palas je sjajnim golom Luke Milivojevićapobedio Lester 1:0 i prvom pobedom posle dva poraza udaljio se na pet bodova od zone ispadanja. 

Još veću pobedu zabeležio je Votford sa 3:2 protiv Kardifa, umalo ispustivši tri gola prednosti na svom terenu. 

"Stršljenovi" su slavili posle šest neuspešnih kola pa su zaustavili strmoglav pad ka sredini tabele posle odličnog starta sezone. 

Vulverhempton je savladao Bornmut 2:0 za "skok" na sedmu poziciju iza Junajteda, dok je važan trijumf minimalnim rezultatom u Hadersfildu zabeležio Njukasl. 

Hose Rondon je okončao seriju od tri meča bez pobede i udaljio "Svrake" od zone ispadanja, a istovremeno naneo četvrti uzastopni poraz Hadersfildu koji je ostao u opasnoj zoni.

Osim što je kapiten, Luka Milivojević u Kristal Palasu je zadužen i za izvođenje prekida i na taj način je postigao većinu od svojih 16 golova za engleski klub.

Međutim, ove subote on je po klizavom terenu doneo pobedu udarcem iz igre. Sa oko 20 metara!

Bivši reprezentativac Srbije prihvatio je u 39. minutu loptu od Androsa Taunsenda, čuo sa tribina "šuuut", pomerio se metar-dva unapred i opalio precizno. Kasper Šmajhel se bacio u svoju desnu stranu, ali nije uspeo da stigne i da spreči gol za konačnih:

Kristal Palas - Lester 1:0 (1:0)

Milivojević je sjajnim hicem postigao svoj četvrti gol ove sezone i doneo pobedu timu Roja Hodžsona u trenutku u kojem je postajala realna pretnja da "sklizne" u zonu ispadanja. Posle dva neuspešna gostovanja, ovaj meč nosio je dodatni značaj za Palas i tri boda daće podsticaj ekipi uoči odlaska na gostovanje braniocu titule - Mančester sitiju.

Dok je na "Selhurstu" završavan borben meč, na Vembliju se slavila kasno izborena pobeda:

Totenhem - Barnli 1:0 (0:0)

Golom Kristijana Eriksena, udarcem iz peterca na asistenciju Harija Kejna, vidno ispražnjena ekipa Maurisija Pelegrina ipak je trijumfalno završila nedelju u kojoj se spektakularno, na Nou Kampu, plasirala u nokaut fazu Lige šampiona.

Barnli je bio blizu, ali je Totenhem ipak zadržao korak za vodećim tandemom, Mančester siti - Liverpul...

Namučio se Totenhem da pobedi Barnli ovog popodneva. Minuti su delili tim Šona Dajša od velikog iznenađenja na Vembliju, ali je Kristijan Eriksen u 91. ipak uspeo da donese Pevcima tri boda i trijumf od 1:0.

Očajnički napadi domaćina urodili su plodom tek u završnici. Posle kontre, Hari Kejn je u šesnaestercu ćušnuo loptu do Eriksena, koji je uspeo da matira Džoa Harta i donese veliku radost domaćinu. Zasluženu, u to nema sumnje, Totenhem je bio znatno bolji u većem delu susreta, mada je tek u poslednjih 20-ak minuta, nakon što je Poketino izvršio izmene i ubacio Eriksena, Sona i Ljorentea, počeo da igra kako se od njega očekuje.

Uljuljkani remijem na Nou Kampu, Pevci su opušteno ušli u ovaj duel, a kako Barnli nije hteo da se skloni (a i što bi) imali su dosta problema da slome njegov otpor. Žaliće gosti i za dve šanse Ešlija Barnsa na kraju prvog i početkom drugog dela, dok su Pevci mogli i ranije do pobede da su Lamela (72') i Son (86') bili precizni.

I Dele Ali je u 90. promašio prazan gol na drugoj stativi, ali je imao sreće na kraju jer je Eriksen ispravio njegovu brljotinu i ipak doneo svom timu pobedu kojom se Totenhem odlepio ga na trećem mestu na pet bodova u odnosu na Čelsi i Arsenal. 

Od ostalih popodnevnih utakmica izdvajamo važnu pobedu Kristal Palasa nad Lesterom za koju se pobrinuo Luka Milivojević. Sjajno je srpski internacionalac šutirao u 41. minutu, uhvatio Kaspera Šmajhela na spavanju i postigao pogodak za pobedu i prekid serije od dva poraza za tim Roja Hodžsona.

Sa sjajnom foromom nastavio je i Vulverhempton, koji je pred svojom publikom porazio Bornmut sa 2:0. Za treću uzastopnu pobedu tima Nuna Espirita Santa pobrinuli su se Raul Himenez u prvom i Ivan Kavaleiro u nadoknadi, pa su Vukovi sada na odličnoj sedmoj poziciji.

Važne bodove u borbi za opstanak osvojio je danas i Njukasl koji je kao gost pobedio Hadersfild golom Rondona u 51. minutu. Ekipa Rafe Beniteza je posle ove pobede na šest bodova od zone ispadanja pa se znatno lakše diše.

Votford nije imao probleme na svom terenu protiv Kardifa koji je pobedio sa 3:2. Jedino, što su posle sjajne igre domaćini u završnici pali pa primili dva gola na šta će im trener Havi Grasijasigurno skrenuti pažnju.

REZULTATI 17. KOLA:

Mančester siti - Everton 3:1 (1:0)

/Žezus 22, 50, Sterling 65 – Klever-Luin 65/

Kristal Palas - Lester 1:0 (1:0)
/Milivojević 39'/

Hadersfild - Njukasl 0:1 (0:0)
/Rondon 55'/

Totenhem - Barnli 1:0 (0:0)
/Eriksen 91'/

Votford - Kardif 3:2 (1:0)
/Deulofeu 16', Holebas 52', Kvinja 68' - Hoilet 80', Rid 82'/

Vulverhempton - Bornmut 2:0 (1:0)
/Raul Himenez 12', Kavaleiro 94'/

Fulam - Vest Hem 0:2 (0:2)
/Snodgras 17', Antonio 29'/

nedelja:

Brajton - Čelsi 14.30
Sautempton - Arsenal 14.30
Liverpul - Mančester junajted 17.00

Tabela: Mančester siti 44, Liverpul (-1) 42, Totenhem 39, Čelsi (-1) 34, Arsenal (-1) 34, Mančester junajted (-1) 26, Vulverhempton 25, Everton 24, Vest Hem 24, Votford 24, Bornmut 23, Lester 22, Brajton (-1) 21, Njukasl 16, Kristal Palas 15, Kardif 14, Barnli 12, Hadersfild 10, Sautempton (-1) 9, Fulam 9.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar