BL: Bajern je opet silan, Kovač može da odahne!

Bajern se raspucao, Gomes vodio Štutgart do preokreta! Fudbaleri Bajern Minhena lako su premostili novu prepreku u Bundesligi pobedivši Hanover na gostovanju sa 4:0.  Bavarci su u subotu u Hanoveru stigli do lagane i ubjedljive pobjede, devete u aktuelnoj sezoni šampionata Njemačke (0:4).  Ovo već liči na pravi Bajern, Hof promašio "boga oca" u derbiju dana! Mario Gomez konačno prekinuo post, Štutgart okrenuo Hertu. . .

Fudbal 16.12.2018 | 08:45
BL: Bajern je opet silan, Kovač može da odahne!
Bajern je postigao po dva pogotka u prvom i drugom poluvremenu, te se pitanje pobednika ni u jednom trenutku nije dovodilo u pitanje.

Strelci za Bavarce su bili Kimih, Alaba u prvom i Gnabri i Levandovski u drugom poluvremenu.

Šalke Matije Nastasića izvukao je bod protiv Augzburga preko Kaligurija u 52. minutu, a domaćina je prethodno u vođstvo doveo Gregorič. Srpski štoper nije igrao zbog suspenzije. 

Štutgart je na "krilima" Marija Gomesa došao do preokreta protiv Herte. Mitelštat je goste doveo u vođstvo u 38. minutu, ali je Štutgart došao do pobede pogotcima Gomeza u 64. i 74. minutu utakmice. 

Marko Grujić je u prošlom kolu svojim golom doneo povredu Herti, ali se nedugo zatim povredio, pa je propustio ovaj meč. 

Hofenhajm i Borusija Menhengladbah odigrali su bez golova, dok je Fortuna Diseldorf sa rutinskih 2:0 pobedila Frajburg.

Bajern ponovo liči na onaj stari Bajern, sada je samo pitanje da li je Niko Kovač kasno uštimovao svoju ekipu. Velikih i laganih 4:0 na gostovanju u Hanoveru za povratak na minus šest u odnosu na lidera iz Dortmunda, s tim što Borusija svoj meč tek treba da odigra. Ovakav Bajern može da se vrati u borbu za titulu, po jednim uslovom - da mu Milioneri to dozvole. 

Nijednog jedinog momenta nije se postavljlo pitanje pobednika u Hanoveru, već samo koliko će golman Ezer izvaditi lopti iz mreže. Kada je Džošua Kimih pogodio za 0:1 posle 62 sekunde - što je najbrži pogodak Bajerna u Bundesligi još od 2012 - jasno je bilo da domaće čeka potop. Sjajni Kimih kasnije će namestiti pogodak Robertu Levandovskom, a u međuvremenu u strelce će se upisati i Gnabri, odnosno David Alaba, projektilom sa 16 metara. 

U poslednja dva kola jesenjeg dela Bajern će imati prave, nezgodne ispite, posle kojih ćemo znati da li je "sve leglo na svoje". Prvo im dolazi RB Lajpcig, a onda idu u Frankfurt, na noge Ajntrahtu. Ako polože sa maksimalnih šest bodova imaće čemu da se nadaju na proleće...

Derbi popodneva odigrali su Hofenhajm i Borusija iz Menhengladbaha. Nagelsmanova četa nadigrala Hekingovu, ali slađi bod ide u Gladbah. Koliko šansi, koliko udaraca na gol, koliko promašaja... Čak 27 pokušaja?! No Zomer je nekim čudom ostao nesavladan. Menš je ponovo potvrdio da je prava "domaćica". Gosti jedva da su opepelili u Sinshajmu. Čuvali su bodić i - sačuvali ga. Baš kao i drugo mesto na tabeli. 

Čak 682 minuta trajao je golgeterski post Marija Gomeza, da bi danas konačno bio prekinut. Štutgart je preokrenuo protiv Herte koja je nastavila po starom - kad nema Marka Grujića nema ni dobrog rezultata. Srpski vezista ponovo je izostao zbog povrede, a Berlinci su i pored vođstva prepustili sva tri boda domaćinu. Podsetimo, bez Grujića u timu momci Pala Dardaijaostvarili su samo jednu pobedu ove sezone, i to onu protiv Bajerna, sada već davno. Mario Gomezu razmaku od 12 minuta dva puta je pogodio mrežu Runea Jarštajna za preokret Švaba i drugu vezanu "trojku" kod kuće, koja ih vodi van zone ispadanja.   

Još jedan davljenik upisao je danas veoma važnu pobedu. To je Fortuna. Frajburg je dugo držao "nulu" u Dizeldorfu, a presudio mu je ni manje ni više do turski štoper Kan Ajhan, koji se dva puta najbolje snašao u šesnaestercu gostiju. 

Šalkeu i njegovom mladom treneru Domeniku Tedesku svaka čast za prošlu sezonu, alal vera i za prolaz u drugu fazu Lige šampiona, ali džaba sve to kada u ligi ne ide na pa ne ide. Rudari iz Gelznekirhena posle mizernih 1:1 sa Augzburgom nalaze se na samo tri boda od 16 pozicije koja vodi u baraž. Bod gostima obezbedio je Danijel Kaliđuri početkom drugog poluvremena... 

Hanover je dočekao bavarskog giganta sa katastrofalnim međusobnim omjerom s obzirom da je poražen na 12. uzastopnih mečeva, pa se drugačiji ishod nije mogao očekivati ni na "baksuznom" 13. susretu u okviru 15. kola Bundeslige.

HANOVER - BAJERN 0:4 (0:2)

Nade da izabranici Andrea Brajtenrajtera mogu da prekinu ovu negativnu seriju protiv Bajerna, počele su da se "gase" već u 62. sekundi utakmice na "HDI Areni".

Za najbrži gol, poslije aprila 2012. godine i pogotka Marija Gomeza protiv Augzburga (24 sekunde), pobrinuo se Jošua Kimih, koji je sa ivice kaznenog prostora uhvatio volej i pogodio sami ugao - 0:1.

Bajern je potom još žešće pritisnuo domaćina i samo zahvaljujući nepreciznosti Roberta Levandovskog u nekoliko navrata, ali i odbranama Mihaela Esera, prednost nije brzo udvostručena.

Sjajnu šansu imao je i Tomas Miler šutiravši iz "čiste situacije" za malo iznad prečke na svom jubilarnom 300. nastupu u Bundesligi, da bi potom najljepši potez utakmice u 29. minutu napravio David Alaba.

Slično kao kod prvog gola, lopta se odbila na ivicu kaznenog prostora, a reprezentativac Austrije je "bombu" poslao u desne rašlje - 0:2.

U nastavku, poslije solo akcije Serž Gnabri postigao svoj četvrti gol ove sezone kojim je definitivno razriješio sve dileme oko pobjednika, ukoliko ih je neko imao - 0:3.

A njegov kolega iz napada Bajerna Robert Levandovski se svojski trudio da zatrese mrežu kako bi stigao do prvog mjesta na listi strijelaca, što mu je pošlo za rukom u 63. minutu nakon centaršuta Jošue Kimiha.

Poljski golgeter se samo "poklonio" za 0:4 i sada na listi najboljih se izjednačio sa Ajntrahtovim Srbinom Lukom Jovićem i Špancem Pakom Alkaserom iz Borusije Dortmund, koji su takođe postigli po 10 pogodaka.

Priliku da se osami na prvom mjestu liste strijelaca i da kompletira "petardu" Bajerna imao je Levandovski u 90. minutu kad je potpuno neometan šutirao samo u spoljni dio mreže.

Uprkos trijumfu, izabranici hrvatskog stručnjaka Nike Kovača, su ostali na trećoj poziciji zbog nešto bolje gol-razlike Borusije Menhengladbah, koja je u subotu remizirala u Hofenhajmu (0:0).

Ali, navijači minhenske ekipe mogu biti više nego zadovoljni i zbog plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, u kojoj će u ponedjeljak saznati ime rivala, ali i evidentnog napretka u igri koja će "sniziti ton" brojnih priča o Kovačevoj smjeni u njemačkim medijima...

Fudbaleri Herte bili su na putu da zabilježe treću uzastopnu pobjedu za "skok" na četvrto mjesto na tabeli i to bez povrijeđenog Marka Grujića. Berlinski tim je vodio u Štutgartu golom Maksimilijana Mitelštata, da bi "švabe" napravile sjajan preokret u drugom poluvremenu i stigle do vrijedne pobjede zahvaljujući pogocima iskusnog Marija Gomeza.

Ipak, najbolji posao u ovom kolu napravila je Fortuna Dizeldorf , koja je pogocima Kana Ajhana stigla do trijumfa nad Frajburgom (2:0) i poslije dugo vremena prepustila "fenjerašku" poziciju u Bundesligi.

BUNDESLIGA, 15. KOLO

Augzburg - Šalke 1:1 (1:0) 
/Gregorič 13 - Kaliđuri 53/

Fortuna Dizeldorf - Frajburg 2:0 (0:0)
/Ajhan 55, 79/

Hanover - Bajern 0:4 (0:2)
/Kimih 2, Alaba 29, Gnabri 53, Levandovski 63/

Hofenhajm - Borusija Menhengladbah 0:0

Štutgart - Herta 2:1 (0:1)
/Gomez 64, 72 - Mitelštat 38/

Borusija Dortmund - Verder 2:1 (2:1)
/Alkaser 20, Rojs 27 - Kruze 35/

Nedjelja

RB Lajpcig - Majnc (15.30)
Ajntraht Frankfurt - Bajer Leverkuzen (18.00)

Igrano u petak:

Nirnberg - Volfsburg 0:2 (0:0)
/Ginček 59, Brekalo 90+4/


TABELA: Borusija Dortmund 39, Borusija Menhengladbah 30, Bajern Mihnen 30, Lajpcig (-1) 25, Ajntraht (-1) 23, Hofenhajm 23, Herta 23, Volfsburg 22, Verder 21, Majnc (-1) 19, Bajer Leverkuzen (-1) 18, Frajburg 17, Šalke 15, Augzburg 14, Štutgart 14, Fortuna Diseldorf 12, Nirnberg 11, Hanover 10.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar