Eto šta prezime može da napravi...

Finiks traži jednog, Memfis misli da treba da se reši drugog igrača, a Vašington ispao kolateralna šteta cele priče. . .

Košarka 16.12.2018 | 13:30
Eto šta prezime može da napravi...
Otvaranje transfer pijace u NBA ligi već prvog dana najavljuje nekoliko zanimljivih trejdova, ali i situacija koje će se dugo prepričavati. 

Tako su čelnici Memfisa, Finiksa i Vašingtona bili na pragu trejdova koji bi za sve strane doneli nešto novo, da bi nekoliko momenata pre potpisivanja ugovora sve propalo zbog – opšte konfuzije u pregovorima.

Naime, Finiks je bio rešen da oslobodi Trevora Arizu i to po sledećoj formuli – da Ariza i dva Memfisova pika odu u Vašington, da se u Arizonu presele Ostin Rivers, Vejn Šelden i Dilon Bruks, a da Keli Ubre pređe u Grizlije.

Sve je na kraju ipak palo u vodu. Iako je dogovor tri strane praktično postojao, pregovori su stopirani jer se Sansi i Grizliji nisu razumeli oko kojeg igrača pregovaraju. Razlog je – isto prezime.

Finiks je, naime, želeo Dilona Bruksa, a u Memfisu su mislili da će da se reše Maršona Bruksa! Zbog identičnog prezimena nastala je konfzuja, zbog čega su razgovori na kraju stopirani.

Ugledni američki novinar Adrijan Vojnarovski tvrdi da su pregovori otišli u pogrešnom pravcu od trenutka kada je raščivijano o kojem igraču se pregovara.

Generalni menadžer Kris Valas na kraju je pokušao da izvuče situaciju tako što je okrenuo priču.

“Robert Pera (vlasnik Memfisa) nije razgovarao sa vlasnikom Sansa Robertom Sarverom o trejdu između tri tima, več smo jedino komunicirali sa Vašingtonom i bili smo iznenađeni kada smo videli da se pominje ime Dilona Bruksa, jer njega ni u jednom trenutku nismo stavili u opticaj za transfer“, poručio je Valas.

Sada, kada je Memfis zvanično ispao iz pregovora, Sansi i Vizardsi ponovo su krenuli u pregovore oko transfera Arize.

Sada samo treba naći treći tim...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar