PL: Siti opet pobjeđuje i ponovo je lider!

Probuđeni Žezus vodio Siti do rutinske pobede nad Evertonom! Fudbaleri Mančester sitija pobedili su u prvom meču 17. kola Premijer lige ekipu Evertona sa 3:1.  Mančester siti savladao Everton na svom terenu i izbio na prvo mesto Premijer lige. Simultanka Gabrijela Žesusa… Žesus - Sane, kombinacija koja je potopila Everton! Vratio se De Brujne! Građani opteretili Liverpul pred današnji derbi na Enfildu, pošto su preuzeli lidersku poziciju Premijer lige - 3:1.

Fudbal 16.12.2018 | 08:30
PL: Siti opet pobjeđuje i ponovo je lider!
Fudbaleri šampiona Engleske su, reklo bi se rutinski pobedili Everton, kojem je to bio peti poraz u sezoni. Tako su izabranici Pepa Gvardiole, makar privremeno, ponovo izbili na vrh tabele Premijer lige.

Bilo je to popodne koje su obeležili dvostruki strelac, Brazilac Gabrijel Žezus i reprezentativac Nemačke, Liroj Sane koji je dva puta asistirao Žezusu na ovoj utakmici.

"Građani" su poveli u 22. minutu, Sane je fantastično proigrao Žezusa koji je sa leve strane utrčao u kazneni prostor "karamela" i savladao Džordana Pikforda. Bio je to njegov prvi gol posle tačno 487 minuta posta. 

U nastavku susreta, Mančester siti je povećao prednost u 50. minutu. Ponovo je sve uradio Sane, odlično je centrirao pred gol, a Žezus udarcem glavom matirao golmana Evertona. 

Gosti su posle lepe akcije u 65. minutu izjednačili na sličan način. Ovog puta Lukas Dinje je poslao odličan centaršut, a Dominik Kalvert-Luin je bio neumoljiv, glavom je loptu prosledio u mrežu Edersona. 

Konačno, u 69. minutu, posle prodora i centaršuta Fernandinja, na pravom mestu je bio Rahim Sterling kojem nije bilo teško da zatrese mrežu ekipe sa "Gudisona". 

Siti je tako uz Pari Sen Žermen i Borusiju Menhengladbah jedini tim u ligama petice sa stopostotnim učinkom na svom terenu.

Posle poraza od Čelsija prošlog vikenda, Mančester siti je 17. kolu dočekao Everton i trijumfom 3:1 (1:0) se vratio na pobednički kolosek. Ono što je za "građane" još bitnije – ponovo su lideri Premijer lige i u nedelju će navijati za gradskog rivala u velikom derbiju sa Liverpulom. 

Siti sada ima 44 boda, dva više od Redsa.

Ekipa Pepa Gavrdiole je do 14 pobede u sezoni došla zahvaljujući neverovatnom Gabrijelu Žesusu, ali i vrlo raspoloženom Saneu. Prvi je davao golove, a drugi samo "pakovao".

Upravo je tamnoputi Nemac namestio prva dva pogotka za Mančester siti. I to oba Gabrijelu Žesusu. Prvo ga je u 22. minutu spojio s protivničkim golom, a 50. je poslao sjajan centaršut, idealan da se Brazilac pokloni i duplira prednost Sitija.

Dominik Kalver-Levin je uspeo samo da smanji rezultat u 65. Međutim, nada Evertona je i definitivno umrla onog trenutka kada je Fernandinjo preuzeo ulogu asistenta i namestio gol Rahimu Sterlingu u 69. minutu.

Na terenu nije bilo nikave dileme, dok je kratka strpnja bila prisutna svega četiri minuta. Mančester Siti se bez ikakvih problema vratio na pobedničku stazu u Premijer ligi, savladavši na svom Etihadu Everton rezultatom 3:1 (1:0).

Junak utakmice bio je Gabrijel Žesus, koji je u saradnji sa Lerojem Saneom bio zadužen za slamanje otpora gostujućeg tima. Brazilac je postigao dva gola na asistenciju nemačkog reprezentativca. Prvi u 22, a drugi u 50. minutu, dok je treći pogodak domaćeg tima postigao Rahim Sterling 19 minuta kasnije.

Utakmicu je obeležio i povratak Kevina de Brujnea, koji je propustio pozamašan deo dosadašnje sezone zbog povrede medijalnog ligamenta kolena. Lopta ga nije najbolje slušala, ali to je sasvim normalno i očekivano nakon šest propuštenih kola.

Everton je otpor uspeo da pruži tek nakon drugog primljenog gola. Gol Kalverta Livajnanagovestio je neku veću neizvesnost, ali je samo četiri minuta kasnije Sterling postavio konačan rezultat, neposredno nakon što je ušao u igru.

Karamele su u finišu utakmice imale više od igre, pa su mogle do još jednog pogotka. Ipak, Rišarlison i Volkot su propustili izgledne prilike da poraz učine znatno bezbolnijim.

REZULTATI 17. KOLA:

Mančester siti - Everton 3:1 (1:0)

/Žezus 22, 50, Sterling 65 – Klever-Luin 65/

Kristal Palas - Lester 1:0 (1:0)
/Milivojević 39'/

Hadersfild - Njukasl 0:1 (0:0)
/Rondon 55'/

Totenhem - Barnli 1:0 (0:0)
/Eriksen 91'/

Votford - Kardif 3:2 (1:0)
/Deulofeu 16', Holebas 52', Kvinja 68' - Hoilet 80', Rid 82'/

Vulverhempton - Bornmut 2:0 (1:0)
/Raul Himenez 12', Kavaleiro 94'/

Fulam - Vest Hem 0:2 (0:2)
/Snodgras 17', Antonio 29'/

nedelja:

Brajton - Čelsi 14.30
Sautempton - Arsenal 14.30
Liverpul - Mančester junajted 17.00

Tabela: Mančester siti 44, Liverpul (-1) 42, Totenhem 39, Čelsi (-1) 34, Arsenal (-1) 34, Mančester junajted (-1) 26, Vulverhempton 25, Everton 24, Vest Hem 24, Votford 24, Bornmut 23, Lester 22, Brajton (-1) 21, Njukasl 16, Kristal Palas 15, Kardif 14, Barnli 12, Hadersfild 10, Sautempton (-1) 9, Fulam 9.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar