ŠPA: Klub iz pregrađa "diše za vratom" Realu!

Fudbaleri Hetafea pobedili su na svom terenu Real Sosijedad sa 1:0, u utakmici 16. kola španske LaLige.  Ovako-onako, Hetafe je ponovo pobedio.  Tri minuta fudbala i Hetafe vreba Realovo mesto za Ligu šampiona! Minimalac protiv Real Sosijedada, Kralj ugrožen!

Fudbal 16.12.2018 | 08:00
ŠPA: Klub iz pregrađa "diše za vratom" Realu!
Jedini gol na meču, vredan tri boda, postigao je Horhe Molina već u trećem minutu.

Hetafe je upisao šestu pobedu od početka šampionata i peti je na tabeli sa 24 boda.

Na drugoj strani, Sosijedad je vezao treći uzastopni poraz i nalazi se na 13. poziciji sa 19 osvojenih bodova. 

Fudbaleri Hetafea u narednom kolu gostuju Djironi, dok Sosijedad dočekuje Alaves.

Veteran španskog fudbala i lider ovog tima Hetafea, Horhe Molina, našao se na pravom mestu nakon što je odbrana Real Sosijedada trapavo reagovala i praktično mu "na nogu" vratila pas kojim je želeo da proigra saigrača na levom krilu.

Sve što je ovaj 36-godišnjak trebalo da uradi je da iz prve, bez prijema, plasira loptu u nebranjenu mrežu što mu je shodno znanju i tehnici lagano uspelo.

Ispostavilo se da je njegov pogodak iz 2. minuta utakmice pred oko 10.000 navijača na "Alfonso Perez koloseumu" u predgrađu Madrida bio i jedini u prvoj utakmici subotnjeg programa u Primeri:

Hetafe - Real Sosijedad 1:0 (1:0).

Krilni napadač domaćih Gaku Šibasaki i desni bek gostiju Andoni Espinoza bili su u sprintu za loptu koju je iz sredine poslao Molina, Espinoza je uz mnogo napora nekako uspeo da stigne do nje pre Japanca, ali je umesto intervencije nemušto pogodio istrčalog golmana Migela Moju, koji ni sam nije bio siguran šta želi da postigne pa se našao u ulozi asistenta Molini za njegov peti gol na 16. nastupu ove sezone.

Naš reprezentativac iz redova Hetafea, Nemanja Maksimović, nije bio u protokolu za ovaj meč, jer se razboleo.

Prošle, ofanzivni vezista imao je sedam pogodak na 32 meča za Hetafe, koji se od vođstva do kraja utakmice bespoštedno branio, i sa svega 28 odsto lopte u posedu uputio jedan udarac u okvir gola - bezopasan. Međutim, jalova inicijativa ekipe trenera Asijera Garitana nije donela ni bod Sosijedadu, koji je ostvario treći poraz u nizu polse onih u Sevilji od Betisa (1:0) i San Sebastijanu od Valjadolida (1:2).

Ovako-onako, momci trenera Pepea Bordalasa obreli su se na petom mestu sa samo dva boda manje od Real Madrida, koji će igrati kasnije u toku dana, a onda otputovati u Ujedinjene Arapske Emirate na FIFA svetsko prvenstvo klubova.

Fudbaleri Hetafea u narednom kolu gostuju Djironi, dok Sosijedad dočekuje Alaves.

Fudbaleri Hetafea otvorili su subotnji program u Primeri minimalnim trijumfom nad Real Sosijedadom (1:0), kojim su stigli na prag mesta koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone! Uz utakmicu više i dva boda manje, Hetafe je prišao opasno blizu madridskom Realu i tako zapretio ozbiljno gradskom rivalu.

Pitanje pobednika rešeno je bukvalno u uvodna tri minuta utakmice. Hetafe je golom Horhea Moline overio tri boda u utakmici koja je najvećim delom bila dosta teška za gledanje. Ipak, Molina je nastavio fantastičnu seriju pogodaka u susretima sa Sosijedadom i sada je stigao do desetog gola u ukupno jedanaest okršaja! Osim što je doneo pobedu Hetafeu, Molina je obradovao i svog saigrača, Senegalca Amata, kome je posvetio gol za pobedu. Amat je, podsetimo, početkom sedmice otišao na operaciju kolena i pred njim je duža pauza. 

Najveća uzbuđenja na utakmici viđena su u prvih pola časa igre. Nedugo posle Molininog gola ozbiljno je pripretio Mikel Ojarzabal, koji je pucao sa jedanaest metara, ali je lopta prošla kraj leve stative. Još jednu veliku šansu propustio je Sandro Ramire, kada je nakon centaršuta sa boka raspalio loptu, ali je otišla nedaleko pored stative. U međuvremenu Hetafe je umalo duplirao prednost već u 15. minutu, kada je Đene Dakonam zatresao prečku posle vrlo dobrog pokušaja.

Izuzev manje drame u završna tri minuta, utakmica je bila gotovo jednolična... Hetafe je zasluženo pobedio. Srpski reprezentativac Nemanja Maksimović nije igrao zbog prehlade. 

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar