Hrvatska: Nema sporazuma sa BiH

Pitanje vraćanja imovine BiH u Hrvatskoj ne može biti razmatrano, jer sa BiH nije sklopljen bilateralni ugovor, saopšteno je iz hrvatskog Ministarstva državne imovine.  

Region 15.12.2018 | 22:01
Hrvatska: Nema sporazuma sa BiH
Predsjedništvo BiH je ranije jednoglasno usvojilo zaključak kojim se traži od Ministarstva spoljnih poslova BiH da uputi notu generalnom sekretaru UN kao depozitaru Sporazuma o pitanjima sukcesije bivše SFRJ, kojom ga informiše da Hrvatska taj sporazum krši. 

Iz hrvatskog ministarstva navode da Aneks G Ugovora o pitanjima sukcesije sadrži samo načela za rješavanje odnosa među zemljama potpisnicama, zbog čega je potrebno sklopiti dodatne bilateralne ugovore kojima će konačno biti rešena uzajamna prava i obaveze između zemalja potpisnica u pogledu ovih pitanja.

– Na osnovu Zakona o upravljanju državnom imovinom, koji je na snagu stupio 14. juna, prvi put je definisana mogućnost Ministarstva državne imovine da svu imovinu koja od raspada SFRJ stoji neiskorišćena, predstavlja opasnost za ljude i drugu imovinu, a istovremeno u njoj leži potencijal za razvoj turizma i privrede, stavi u zakup ili neko drugo raspolaganje dok se pitanje sukcesije ne riješi – rekli su za portal Kliks.ba u Ministarstvu državne imovine Hrvatske.

Izvor: Tanjug

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Damir

15.12.2018 21:47

Lud zbunjen lud zbunjen nenormalan Srbija je luda Hrvatska zbunjena Bosna i Hercegovina nenormalna zato sto ima i srbe i Hrvate i Bošnjake je.o ti nas

ODGOVORITE
Name

A sto nije

16.12.2018 06:51

Ko je ovde lud.Što nije napravljen sporazum.Zato što su to u Hrvatskoj naše elite ostavile za sebe.Da pokradu.Pa sad frka.Neka Komsic kaze nesto o tome.Bio je u Predsjedništvu.

Name

Re

16.12.2018 15:49

Nekada nije Hrvatska ni htjela da napravi nikakav sporazum nego da prisvoji nisu imovinu. Na kraju krajeva zasto i praviti bilo kakav sporazum za nesto sto je u našem vlasništvou. LICEMJERSTVO HRVATSKE

Name

Koji vam je djavo ljudi

16.12.2018 04:52

Privatna imovina je svetinja i tu nema nikakve dileme.Hrvatska se ponasa nenormalno.

ODGOVORITE
Name

Bj

16.12.2018 10:26

Pokradi pa vladaj.

Name

Nostradamus

16.12.2018 16:44

A ti se ponasas normalno. Pogledaj kakvo je stanje u tvojoj drzavi entitetu pa onda prozivaj druge. Kod nas je takvo stanje da ni ime vise svoje nemas.

Name

Nostradamus

16.12.2018 09:06

Otima se privatna imovina narod napusta pod strahom svoja ognjista a oni se bore za drzavnu imovinu. Ekonomija se unistava oni imaju neograniceni broj fotelja i bore se ko ce u koju fotelju da sjedne.

ODGOVORITE