Tuga u Bihaću: ''Uništiću kuću''

Vrijeme je na kućnom broju 2 ulice Muje Hrnjice u Malom Lugu pokraj Bihaća stalo u četvrtak popodne i više se neće pokrenuti. Vlasnik skromne prizemnice, koju je iznajmila porodica Sović, mislio je da je obnovi, ali više ne želi niti odškrinuti njena ulazna vrata.

Bosna i Hercegovina 15.12.2018 | 19:10
Tuga u Bihaću: ''Uništiću kuću''
– Sravniće je, tako mi je rekao – priča policajac za “Jutarnji list” koji osigurava mjesto zločina, dok njegove kolege utvrđuju na koji je način, kojim redom i iz kojih razloga Admir Sović (37) ubijao svoju djecu, dvogodišnjeg i sedmogodišnjeg dječaka, te djevojčicu od šest godina.

Ovaj dio Bihaća je miran, pun porodičnih kuća s lijepim okućnicama. Prekoputa Sovićevih je hotel s tri zvjezdice, a s druge strane kafić ”Škorpion” i sportska kladionica. Ljudi koji prolaze u automobilima uspore, a pješaci pognu glavu.

Čaršija u ovakvim situacijama voli iznositi dokaze i suditi prije suda, ali ovdje svi samo sliježu ramenima. Kad se spomenu imena ove dječice, više ništa nije važno, pa ni ko je za sve kriv.

– Bio je miran čovjek, teško mi je reći jednu lošu riječ protiv njega. Pušio je, ali nikada nije popio kap alkohola, uzeo bi kafu i koka-kolu. Nikada ni s kim nije bio u sukobu. Leila je voljela popiti i voljela se provesti, to stoji, ali on joj to nije branio. Mladu ju je oženio, još nije bila ni punoljetna, a sirotinja, htjela se provesti – kaže konobarica iz ”Škorpiona”.

Admir je zarađivao popravljajući vrtne kosilice i ostale strojeve bogatijim komšijama, Leila je povremeno odlazila u inostranstvo da čuva djecu, nešto je malo konobarila, a onda je položila ispite za obezbjeđenje. Zato je Admir pitao komšiju Dervišu Mušić bi li mu pazila na djecu.

– Rekao je da će Leila uskoro početi raditi u banci kao obezbjeđenje pa me pitao bih li tu i tamo pripazila djecu. Ja sam očekivala da bih te stvari trebala dogovarati s njom kao majkom, a ne s njim. Osim toga, radila sam za neke žene po kućama pa sam ga odbila. Ubrzo je Leila prestala dolaziti, ali ne zbog posla, nego zato što ga je napustila. Komšinica mi je ispričala da joj je rekao kako je Leila dobila posao u banci, ali da s posla odlazi majci, a ne kući jer ga je ostavila – priča susjeda Derviša. 



Mnogo je onih koji upiru prstom u majku, postavljaju joj stotine pitanja preko društvenih mreža, a glavno je – zašto nije povela djecu. Ona se ne može braniti jer je doživjela psihički slom, pod sedativima je završila na psihijatriji bolnice u Bihaću sat nakon što su joj rekli što se dogodilo.

U njeno ime javnosti je pismo poslala njena sestra i u njemu potvrđuje da je Leila ostavila muža, “ali ne zato da bi živjela s nekim drugim, već da bi sebi i djeci, a na kraju i tom ljudskom otpadu iako to nije zaslužio, osigurala uslove za život”.

Policija je obavila svoje, pokupili su trake kojima ograđuju tragedije i otišli. Ostala je zla tišina. Snijeg je počeo padati gušće i prekrio je prljavo dvorište. Tri, četiri mala bicikla naslonjena su na kuću, pred njom se dječija odjeća i dalje suši, a patike malenih brojeva čekaju na otiraču.

(Jutarnji list/Srpskainfo)
Foto: Kliks

Komentari / 31

Ostavite komentar
Name

Tugo moja pregolema

15.12.2018 18:23

Volim vas dječice draga i ako vas poznavao nisam. Počivajte u miru bozjem

ODGOVORITE
Name

Krsto

15.12.2018 19:42

Pocivajte u miru djeco draga svi vas zalimo i svako je pustio suze za vama a njih dvoje svi preziremo

Name

Smeće od majke

15.12.2018 18:35

Žena je položila kurs za obezbjeđenje i vinula se u "više sfere", a muža i djecu ostavila da se snalaze kako znaju i umiju! Sram je i stid bilo!

ODGOVORITE
Name

ali...

15.12.2018 19:05

Kako tako razmišljaš,imas li ti mozga uopšte!? Sta god da je majka uradila NIKO NEMA PRAVO DJETETU (DJECI) ODUZIMATI ŽIVOT. Po toj tvojoj glupoj teoriji onda sve majke i razvedene zene,kod kojih se djeca nalaze,trebaju pobiti svoju djecu??? Bas si glupan i ti i sto razmisljaju kao ti. Zapamti- NIKO NEMA PRAVO DJECI ODUZIMATI ZIVOT.

Name

I ja sam žena

15.12.2018 19:58

I upravo zato to i govorim - žena kad rodi djecu ima obavezu da brine o svojoj djeci, da bdije nad njima i noć i dan, dok ne odu iz njene kuće! A ne ovako, rodiš i ostaviš, ko kukavica! Kakva je to majka! Fuj!

Name

re

15.12.2018 22:23

Tebi fali par klikera... Halo zenska glavo,troje djece je zaklano,da li razumijes.A to je uradio otac te djece. Ako je majka otisla,pobjegla,napustla ili razvela se..to je njen obraz(mada se ne zna zasto je to tako bilo),njegova duznost kao oca je bila da hrani i odgoji djecu u ljude...a ne da ih zakolje. Ako nije mogao,trebao ih je odvedt u ustanovu za nezbrinute i opet dobro,djeca ziva..A ovako..konjina zaklao ih,boze gospode ima li te. Po tom tvom glupom komentaru ispada da je krivac u udesu suvozac a ne vozač. (imao sam drukcije poredjenje ali nije primjereno za ovu temu i pokojne djece)

Name

Moram komentarisati

16.12.2018 08:49

, , Zena koja rodi ima obavezu da brine, bdije..."... A otac? Otac koji napravi? Da ubije ako nema majke? Dajte molim vas!????? O cemu pricate? Kako vas sve nije sramota optuzivati majku? U redu, nije ispravno, ne opravdavam, nikada svoju djecu ne bih ostavila, nikada. Ali nije ni prva ni poslednja, pa druga djeca nisu ZAKLANA! Nego se otac bori za djecu, da bude i otac i majka a ne da ih zakolje! Strasno, uzasno i jadno. I pustite zenu vise na miru. Bar zene da ne komentarisu tako. Jadno!

Name

Jovo

16.12.2018 16:38

Sta reci tuga i zalost do bola neka im je laka crna zemlja i da.pocivaju u miru amin.

Name

Boze me prosti

15.12.2018 18:42

Sta je sa tolikim zenama koje sticu djecu sa ovakvim ludacima, da se jedno zalomi pa hajde, ali kako rodi troje psihopati kukala ti majka. Patoloski slucajevi se vide iz aviona cim covjek popije vidi se da li ima patoloskih crta u karakteru i to nepogresivo. Komsije ne moraju znati, ali zena uvijek zna ako je covjek patoloski slucaj....

ODGOVORITE
Name

Za Bože me oprosti

15.12.2018 18:55

Pročita li ti tekst! U tekstu lijepo piše da je on pio koka kolu, a ona alkohol! Voljela se zabavljati i voljela izaći. Sad kad ju je izškolovao, zaposlila se, i ostavila njega sa malom djecom sa se snalazi! Vjerovatno je planirala da se zabavlja i provodi!

Name

hm

15.12.2018 19:03

sa tolikim zenama? koje radjaju maloljetne djecu, pa kad ih izrode odu da se provode jer su neizivljene, ostavljaju ih same kuci itd...vidio sam milion takvih primjera, zaljubi se rodi djecu, pa onda odabere da ide da se provodi....gdje polete da se udaju i rode sa 18...

Name

eh

15.12.2018 19:08

Sad je kasno za sve.. Koji je to monstrum od čovjeka,bože gospode.

Name

Далибор

15.12.2018 19:09

Он је пио кока колу а она алкохол и онда је он кокаколаш узо нож и заклао дјецу!!! Јадничак жена га оставила па ћу ја да закољем дјецу!! Без обзира каква она била и шта радила он је ЗАКЛАО своју дјецу ОН, лик који је миран, тих и повучен и пије кока колу!!!

Name

@ eh

15.12.2018 19:59

I monstrum od žene(majke).

Name

RADENKA

15.12.2018 19:39

JASAM ISTO ZENA AL IMA ZENA DA NEMA COVJEKA KOI MOZE ZARADIT ZA NJENO SVALERISANJE I MODIRANJE A PUNO IH JE TAKVIH

ODGOVORITE
Name

Nažalost

15.12.2018 19:53

Upravo tako, pogodili ste u srž! Žene su se jako promijenile, u odnosu, kakve su nekad bile, i kakve bi, ustvari trebale da budu! Otud, i zbog tog i dolazi do ovakvih tragedija!

Name

Zlocha

15.12.2018 20:38

Ne mogu da shvatim ovakve komentare. Covjek zaklao troje djece, a svi krive zenu sto ga je ostavila i nije povela djecu. Ona kakva god da je bar nije ubila svoju djecu, a on takav divan, dobar i povucen sto pije sokic vidi sta uradi

Name

Iskreno

15.12.2018 21:02

Ona ih nije ubila, ali kao i da jeste, jer je napravila situaciju, da djeca budu ubijena! Je li ti sad doprlo do mozga? Jednostavno, narod je ogorčen na nju, i na njeno sebično ponašanje!

Name

re za iskreno

15.12.2018 22:32

Halo sta je s vasim mozgovima??? Ako on i ona nisu mogli zajedno i ona otisla...pobjegla..preudala se..pa i djecu da je njemu ostavila,njegova duznost kao oca je bila da tu djecu othrani a ako ne moze onda da ih da ustanovi za usvajanje i opet dobro....djeca ziva i bog te veselio. A ovako- on tu nejač,te andjele,ta draga ziva stvorenja POKLAO??? MONSTRUM

Name

Za Iskreno

16.12.2018 10:05

Cuj ona napravila situaciju. On bi to uradio i da ih je povela sa sobom, samo da joj napakosti sto ga je ostavila. Bas me zanima na cijoj bi strani bio da je on nju ostavio i otisao, a ona pobila djecu. Sigurno ne bi smatrao da je on napravio "situaciju", vec bi opet raspalio po zeni

Name

Za Re

16.12.2018 11:05

Šta je po tebi otac imao obaveze oko djece, a majka nije? Postupak nikako ne odobravam, jadna su sva djeca sa takvim roditeljima! Nego tu su svi zakazali, kompletno društvo, institucije! Šta je sa rodbinom, vidim da gospođa majka ima svoju majku i sestru, koja je sad brani po društvenim mrežama?! Šta je s njima, zašto one nisu prihvatile dječicu?

Name

Nostradamus

15.12.2018 20:24

Djeco neka vas andjeli na nebu cuvaju. Zalost jadna i nemocna djeca.

ODGOVORITE
Name

Klara

16.12.2018 20:40

Otac je bio sebični psihopata.Zaklati vastitu djecu da napokosti supruti. Pa i njegova su djeca .Strašno.Jadna žena koja bol.Uništen joj je život.

Name

18

15.12.2018 21:47

Za njega opravdanja nema,ako novine pišu tačno on je nju zvao da se vrati i prijetio da će pobiti djecu,mislim da ga nije ozbiljno shvatila ako ništa mogla je bar uz policiju uzeti djecu,oboje krivi on monstrum ona neozbiljna za ulogu majke!

ODGOVORITE
Name

Damir

15.12.2018 21:54

Svi su oni poznati policiji i tužilaštvu a svi na slobodi i vi se čudite kad se nešto ovako desi ,E da mom djetetu nešto bude a da policija tužilaštvo pusti takve ljude ili kao Davoru Dragičević prave se budale ja bi se opasao dinamitom i bijo bi vatromet

ODGOVORITE
Name

Pa eto

16.12.2018 03:43

Isti si kao i on - ti bi se opasao dinamitom, a on se "opasao" noževima, majka našla posao i otišla u Bolji život, a nevine žrtve su ova sirota dječica!

Name

Strasno

16.12.2018 08:52

Jadni ste svi vi koji optuzujete majku. Jadni. Aplaudirajte tati..pio kolu i ZAKLAO svoje rodjene troje djece. Morao jadnik, zena ga ostavila..Sta ce? Eeee moj narode. Zato nam i jest ovako! Pu!

ODGOVORITE
Name

Ceca

16.12.2018 17:27

Tuga velika neka im je laka zemlja

Name

Klara

16.12.2018 20:47

Jadna majka .Otac je zaklao vlastitu djecu da bi napakostio supruzi.Pa i njegova su djeca.Kakav sebični psihopata.Beskrajna tuga za dječicom.

Name

Klara

16.12.2018 20:50

Beskrajna tuga i bol za dječicom. Jadna majka .

Name

Klara

16.12.2018 20:52

Strašno .Bol i tuga za djecom