Haris Brkić - punoljetstvo tuge...

Prošlo je 18 godina otkako je nekadašnji kapiten Partizana ubijen na parkingu ispred dvorane Pionir. . .

  • Sport
  • Košarka


Na današnji dan, pre tačno 18 godina, ovaj svet je prerano napustio Haris Brkić, nekadašnji kapiten Partizana i košarkaš Budućnosti, čačanskog Borca i Bosne.

Majka Radmila Brkić, članovi porodice, nekadašnji saigrači i prijatelji čoveka za kojeg se i danas prepričava da je imao najbolji dvokorak, održali su danas 18-godišnji pomen na Centralnom groblju u Beogradu. Pored ostalih, poštu legendarnom Harisu, danas su još jednom odali i Miroslav Berić, Mlađan Šilobad, Jadranko Nikolić, Žarko Stijović i Rajko Toroman.

Haris Brkić je rođen 24. jula 1974. godine u Sarajevu. Košarkom je počeo da se bavi sa 10 godina, kada je počeo sa treninzima u KK Bosna. Sa svega sedamnaest godina, Brkić 1992. godine prelazi u Partizan odakle je pozajmljen Borcu iz Čačka. U redovima čačanskog tima, Brkić je odigrao svoje prve minute u seniorskoj konkurenciji, nakon čega je ubrzo usledio povratak u Partizan, gde je za šest sezona osvojio tri titule šampiona države i tri nacionalna kupa. U sezoni 1997/98, Haris je bio kapiten tima koji se plasirao na Fajnal for u Barseloni. U sezoni 1999/00, Brkić je igrao za podgoričku Budućnost, tim u kojem je započeo i sezonu 2000/01. Posle nekoliko nedelja, Haris se iz Podgorice vratio u svoj Partizan, a kobnog 12. decembra 2000. godine je na parkingu ispred nekadašnje dvorane Pionir napadnut vatrenim oružjem. Tri dana kasnije, podlegao je povredama.

Haris Brkić ni nakon 18 godina nije zaboravljen a uspomenu na njega čuvaju navijači i njegovi nekadašnji klubovi. Harisu u čast, košarkaši Partizana će na predstavljanju timova pred današnju utakmicu protiv FMP-a, izaći u majicama sa njegovim likom.

Izvor: mozzartsport

Foto: KK Partizan

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.