Najava: Partizan protiv Pantera za potvrdu forme!

I pumpanje mišića pred meč odluke u Evrokupu! "FMP je ekipa koja igra solidnu, pametnu, racionalnu košarku", poručio je Andrea Trinkijeri.

Košarka 15.12.2018 | 15:45
Najava: Partizan protiv Pantera za potvrdu forme!
Novo, 11. kolo Jadranske lige donosi nam i novi srpski okršaj, pošto će košarkaši Partizana u hali Pionir dočekati FMP Železnik (21.00, TV Arena Sport 1). Crno-beli su posle serije od četiri poraza, vezali dve pobede, nad Igokeom i Asvelom u Evrokupu i vraćaju se kući sa ciljem da pred punom halom nastave dobar niz i naprave pravu uvertiru za sredu i okršaj sa Turk Telekomom koji će verovatno odlučivati o plasmanu u Top 16.

Ipak, koliko god to evropsko takmičenje bilo važno za Partizan, kao i svake sezone prioritet je Jadranska liga. A s obzirom na nekoliko neočekivanih poraza u prvom delu sezone, sada je svaki meč za Partizan novi veliki ispit u borbi za mesto u plej-ofu.

"FMP je ekipa koja igra solidnu, pametnu, racionalnu košarku. Veoma su tvrdi i mi moramo naći način da im u tom segmentu pariramo. Takođe, za nas je od izuzetnog značaja da budemo u stanju da vežemo pobede", poručio je trener Partizana Andrea Trinkijeri.

Centar crno-belih, Đorđe Gagić takođe očekuje tvrdu utakmicu i veruje u pobedu Partizana.

"I ove godine, FMP ima dobar tim i igra veoma dobro. Iako su vezali dva poraza, to je ekipa koja se nikada ne predaje i koji će pokušati da se baš protiv nas vrati na pobednički kolosek. U dosadašnjem toku sezone, Apić je pokazao odličnu formu i moraćemo da obratimo dodatnu pažnju na njega, ali pre svega je važno da se usredsredimo na sebe, odigramo čvrsto od početka do kraja utakmice i tako dođemo do važne pobede", naglasio je Gagić.

Prošle sezone ova dva tima odigrala su četiri utakmice računajući Jadransku ligu i Superligu Srbije i svaki put je slavio domaćin. Zanimljivo je i da Partizan nikada u hali Pionir nije izgubio od FMP-a u duelima regionalnog takmičenja ii ma učinak 9:0.

Trener Vlada Jovanović rekao je da je Partizan favorit u predstojećem meču, ali je istakao da se njegova ekipa nikada unapred nije predavala niti plašila bilo kog protivnika.

"U seriji smo od tri poraza, a odlazimo u goste ekipi Partizana koja je u seriji dobrih igara i pobeda. Sigurno je da su oni favoriti na svom terenu. FMP se nikada nije unapred predavao niti plašio bilo kog protivnika. Pored svih problema koje imamo sa povredama idemo da igramo najbolju košarku u ovom trenutku", naveo je Jovanović.

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar