Najava: Derbi s vrha Jadranske lige!

Mega ima svoje planove, Zvezda bi da zaokruži savršeni ciklus! Za kraj prvog dela sezone. . .

Košarka 15.12.2018 | 15:00
Najava: Derbi s vrha Jadranske lige!
Derbi za finiš prvog dela Jadranske lige i meč koji može da odluči da li će borba za prvo mesto ponovo biti živa ili će ona već sada pripasti timu sa savršenim učinkom.

Tako bi se u najkraćim crtama mogao opisati nadolazeći susret Mega Bemaksa i Crvene zvezde (TV Arenasport 1, 19.00) u utakmici koja sa sobom nosi posebnu težinu za oba takmaca. 

Crvena zvezda u meč ulazi posle brutalnog izdanja protiv Breše i Milan Tomić sada mora da vodi računa o tome da se njegovi igrači ne uspavaju, već da pokušaju da ostanu istog majndseta i pokušaju da teško gostovanje u Sremskoj Mitrovici pretvore u sigurnu pobedu. 

"Mega je sve mečeve sa kandidatima za visok plasman u ABA ligi dosad odigrala odlično. Pobedili su Cedevitu u Zagrebu, izgbili dobijenu utakmicu protiv Budućnosti u Podgorici i protiv Partizana su odigrali dobro. Mladi su, izuzetno perspekivni, agresivni, rastrčani, imaju veiki broj skokova, ukradenih lopti, asistencija. Jasno je da nas očekuje težak posao i da, ako želimo da dobijemo tu utakmicu, moramo da budemo na maksimalnom nivou. I što se tiče igre i koncentracije na terenu, kako bismo došli do pobede i nastavili sa dobrim nizom u ABA ligi", poručio je Milan Tomić u najavi utakmice. 

Kapiten crveno-belih Branko Lazić svestan je koliko susreti s Megom mogu da budu tesni i neizvesni. 

"Očekuje nas utakmica sa mladom i ambicioznom ekipom, koja igra agresivno, o čemu govori i podatak da imaju u proseku skoro 40 skokova po meču i osam ukradenih lopti, ali i dobro i nesebično u napadu, sa 20 asistencija po utakmici. Odmah po završetku meča sa Brešom okrenuli smo se ovoj utakmici, jer želimo da nastavimo u dobrom ritmu i da na pravi način u završnici kalendarske godine odigramo utakmice koje nas očekuju", ističe Lazić.

Kako je i Tomić potvrdio, Marko Kešelj jedini neće konkurisati za sastav, što znači da će se u protokol možda vratiti Filip Čović i(li) Ognjen Dobrić. Ali, konačna odluka o sastavu koji će izaći na megdan Megi biće doneta uoči susreta. 

Mega Bemaks je u prošlosezonskom izdanju Superlige konačno prekinula niz crne serije od 25 poraza u mečevima sa Crvenom zvezdom kroz sva takmičenja. Bio je to, setiće se pristalice crveno-belih, poraz nakon kojeg je Dušan Alimpijević otišao sa mesta prvog trenera. Posle odličnog početka sezone, u Sremskoj Mitrovici apetiti su porasli, pa je tako
sada želja da se Crvena zvezda još jednom nađe na kolenima. 

"Posle meča u Podgorici gde je malo nedostajalo da napravimo veliko iznenađenje, sada u Sremskoj Mitrovici dočekujemo Crvenu zvezdu koja ove sezone još ne zna za poraz u ABA ligi. Uz našu prepoznatljivu agresivnu odbranu i dobru energiju na parketu, moramo da budemo koncentrisani tokom celog toka susreta jer će u suprotnom Zvezda umeti da kazni naše padove u igri. Crveno-beli su svakako favoriti a meč u subotu će biti dobra prilika da pokažemo gde se nalazimo u odnosu na najkvalitetnije ekipe u ligi, a ako nam se ukaže šansa za iznenađenje, nadam se da ćemo uspeti da je iskoristimo", izjavio je Dejan Milojević.

Trener Mege potvrdio je da u sastavu neće biti mladog plejmejkera Kostje Mušidija, a kapiten Branislav Ratkovica najavio je ozbiljnu borbu za svaki poen i pobedu. 

"Igramo protiv izuzetno kvalitetne ekipe koja je bez poraza ove godine u ABA ligi. Na svakoj poziciji imaju po dva izuzetno iskusna i kvalitetna igrača. Mi moramo da odigramo na najvišem nivou u odbrani i napadu da bi došli u situaciju da se borimo za pobedu. Pozivam publiku u Sremskoj Mitrovici da dođe u što većem broju na utakmicu a mi ćemo dati sve od sebe da im se odužimo na terenu", poručio je nekadašnji igrač Partizana. 

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar