BL: ''Vukovi'' se nahranili u Bavarskoj!

Volfsburg nastavio dobru seriju rezultata! Fudbaleri Volfsburga pobedili su u gostima Nirnberg sa 2:0 u prvoj utakmici 15. kola nemačke Bundeslige.  Ginček i Brekalo gurnuli Nirnberg dublje u ambis.

Fudbal 14.12.2018 | 23:15
BL: ''Vukovi'' se nahranili u Bavarskoj!
"Vukovi" u dobroj seriji, za razliku od Nirnberga. Na premijernom meču 15. kola Bundeslige, Volfsburg je stigao do gostujuće pobjede u Nirnbergu. 

Volfsburg je poveo pogotkom Danijela Ginčeka u 58. minutu na asistenciju Maksimilijana Arnolda, da bi konačan rezultat postavio Josip Brekalo u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena.

Volfsburg je posle ove pobede došao do osme pozicije sa 22 boda, dok je Nirnberg 15. sa 11.

Vukovi se iz Bavarske vraćaju sa tri boda u džepu. Volfzburg je u premijernoj utakmici 15. kola Bundeslige savladao Nirnberg sa 2:0 i tako gurnuo domaćina još ka dnu, odnosno opasnoj zoni na tabeli.

To je bio četvrti uzastopni meč bez poraza za Volfzburg, a bio je ovo prvi susret dva rivala u Bundesligi na stadionu Morlok još od 2013. godine.

Bio je to zanimljiv i prilično izjednačen duel, ali su fudbaleri Volfzburga imali više koncentracije u završnici akcije.

Posle prvog poluvremena u kojem su i Volfzburg i Nirnberg propustili po jednu priliku za gol. A onda se u 58. minutu desio “trenutak magije” u kojem je Danijel Ginček posle solo prodora preciznim udarcem zatresao mrežu.

Tri minuta pre kraja utakmice Nirnberg je postigao izjednačujući gol koji je poništen zbog ofsajda u kojem se našao strelac Adam Zrelak.

Sve dileme oko konačnog pobednika otklonio je Josip Brekalo koji je u trećem minutu sudijske nadoknade savladao golmana Bredloa.

Šestu pobjedu ove sezone, a treću u posljednje četiri utakmice upisali su izabranici Bruna Labadije.

Nakon trijumfa nad RB Lajpcigom i Ajntrahtom u Frankfurtu, te remija sa Hofenhajmom, "vukovi" su osvojili bodove i na gostovanju u Nirnbergu, koji je u nagativnoj seriji od čak šest mečeva bez trijumfa.

Gosti su prvi zaprijetili u 11. minutu susreta na stadionu "Maks-Morlok" preko Danijela Ginčeka, koji je dobro šutirao iz kaznenog prostora, ali je još bolje odbranio golman Nirnberga Fabijan Bredlou.

Jedinu pravu šansu u prvom poluvremenu, domaći su imali u finišu kad je Ondrej Petrak sa ivice šesnaesterca sjajno šutirao malo iznad prečke.

Ipak, u nastavku su "vukovi" dominirali i stigli do pogotka nakon odličnog pasa Tomasa Arnalda ka Danijelu Ginčeku, koji je između dvojice defanzivaca, uspio da se izbori za prostor i plasira loptu u mrežu - 1:0.

Prvom strijelcu Volfsburga, bio je to peti ovosezonski pogodak!

Do kraja je domaćin bez prevelike organizacije pokušao da stigne do boda, čak je u 85. minutu zatresao mrežu Koena Kastelsa, ali je pogodak Adama Zrelaka opravdano poništen zbog ofsajda pa je Nirnberg uknjižio osmi poraz i nalazi se u opasnoj zoni.

Tačku na pobjedu Volfsburga stavio je u sudijskoj nadoknadi Josip Brekalo poslije kontranapada - 0:2.

BUNDESLIGA, 15. KOLO

Nirnberg - Volfsburg 0:2 (0:0)
/Ginček 59, Brekalo 90+4/

Subota

od 15.30
Augzburg - Šalke
Fortuna Dizeldorf - Frajburg
Hanover - Bajern
Hofenhajm - Borusija Menhengladbah
Štutgart - Herta
Borusija Dortmund - Verder Bremen (18.30)

Nedjelja

RB Lajpcig - Majnc (15.30)
Ajntraht Frankfurt - Bajer Leverkuzen (18.00)

TABELA: Borusija Dortmund 36, Borusija Menhengladbah 29, Bajern Mihnen 27, Lajpcig 25, Ajntraht 23, Herta 23, Hofenhajm 22, Volfsburg (+1) 22, Verder 21, Majnc 19, Bajer Leverkuzen 18, Frajburg 17, Šalke 14, Augzburg 13, Štutgart 11, Nirnberg (+1)11, Hanover 10, Fortuna Diseldorf 9.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar