Tavamba uništio Muslinovu Al Feihu!

Nekadašnji napadač Partizana postigao tri gola u pobedi Tavona protiv Feihe.  Savršeni het-trik Tavambe za status najboljeg strelca lige! Gol petom prava majstorija! Nekadašnji golgeter Partizana sam pobedio tim Slavoljuba Muslina.

Fudbal 15.12.2018 | 11:15
Tavamba uništio Muslinovu Al Feihu!
Leandre Tavamba briljira u najjačem takmičenju Saudijske Arabije. Bivši napadač Partizana je nemilosrdan prema protivničkim odbranama i golmanima, a takav je bio i ovog petka protiv Al Feihe, ekipe koju vodi Slavoljub Muslin.

Tavamba je za Al Tavon postigao sva tri gola, doduše poslednji iz penala, ali je zato prvi dao "štiklom".

Nije uspeo sa Partizanom, međutim, kako se zaleteo sa Al Tavonom možda dobaci do Lige šampiona Azije ili bar kvalifikacija za to takmičenje. Leandre Tavamba se raspucao u Saudijskoj Arabiji, o čemu svedoči het-trik u trijumfu njegovog tima nad Al Fajhom – 3:0.

Kamerunac je paktično sam porazio sastav nekadašnjeg selektora Srbije, Slavoljuba Muslina i doveo svoju ekipu na treće mesto tabele tamošnje Pro lige. Prve dve ekipe će direktno osigurati plasman u Ligu šampiona, dok će trećeplasirana – a baš tu je trenutno Al Tavon – u kvalifikacije.

Sve kao posledica serije od četiri trijumfa, tri bez primljenog gola,  a za ukupno sedmo slavlje u prvenstvu najzaslužniji je bio Leandre Tavamba. Razlog je savršeni het-trik (levom, onda glavom, pa desnom nogom), s tim da je prvi pogodak bivšeg ofanzivca crno-belih pravo remek delo, jer je kolumbijskog golmana Bonilju savladao petom!

U nastavku meča pogodio je glavom, pa uspešno realizovao jedanaesterac i tako pretekao BafetimbijaGomisa i vratio se na prvo mesto liste strelaca. Sa današnja tri komada Tavamba ima 11 golova u sezoni, a Francuz iz Hilala deset.

Inače, ovo je Tavambi bio drugi het-trik u karijeri. Prethodni je postigao igrajući za Zlatne Moravce u Češkoj, protiv Skalice (21. novembra 2015).

Što se Muslina tiče, sa Al Fajhom je pretrpeo drugi uzastopni poraz i trenutno je 11. na tabeli, dok bivši napadač Crvene zvezde Aleksandar Pešić nije bio u protokolu utakmice u kojoj je Al Itihad u gostima savladao Al Batin 3:1.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar