Srbija vlada odbojkom!

Srpske reprezentacije prve na evropskim listama! Devojke, svetske i evropske šampionke i olimpijske vicešampionke usamljene na vrhu, dok momci dele lidersku poziciju s Rusijom.

Ostali sportovi 15.12.2018 | 17:15
Srbija vlada odbojkom!
Srbija je svetska, ali i kontinentalna odbojkaška velesila sa trenutno dve najjače seniorske reprezentacije i u ženskoj i u muškoj kategoriji!

Aktulene svetske šampionke i osvajačice srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine najbolja su plasirama reprezentacija u Evropi, dok njihove kolege dele prvu poziciju na CEV rang-listi sa Rusijom.

Evropska odbojkaška konfederacija, CEV, objavila je novu rang-listu nacionalnih reprezentacija u seniorskoj konkurenciji. Ženska seniorska reprezentacija Srbije, nalazi se i dalje na prvom mestu sa 294 boda, šest više od drugoplasirane Holandije, odnosno 16 od Italije i Rusije koje dele treće mesto. Muška seniorska reprezentacija Srbije, četvrta sa SP i bronzana sa EP, popravila je plasman za dva mesta i deli prvu poziciju sa Rusijom sa 280 bodova. Francuska je na trećem mestu sa 276 poena.

U konkurenciji juniorki Srbija je pokvarila plasman za tri mesta i sada je četvrta sa 278 bodova, dok su juniori Srbije na deobi osme pozicije sa Ukrajinom sa po 214 bodova. Kadetkinje Srbije su pokvarile plasman za dva mesta i sada su treće sa 278 bodova, 12 manje od Rusije i Italije koje dele prvo mesto, dok su kadeti 11. sa 160 bodova.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar