Klop još nije pobijedio Junajted u PL: Vrijeme je!

"Vreme je za pobedu. Pobićemo se za bodove", poručio Jirgen Klop pred duel sa Mančester junajtedom u Premijer ligi.

Fudbal 15.12.2018 | 12:15
Klop još nije pobijedio Junajted u PL: Vrijeme je!
Posle 16 odigranih utakmica u Premijer ligi na prvom mestu nalazi se Liverpul. Redsi imaju bod više od Mančester sitija, što je na Enfildu dovoljno da se stvori šampionska euforija.

Sanjaju navijači Liverpula pehar još od 1990. godine, kada su osvojili poslednju od 18 titula.

Prazničnu atmosferu upotpunio je trijumf nad Napolijem, koji je petostrukom prvaku Evrope doneo plasman u osminu finala Lige šampiona. Raspoloženje bi moglo da bude još bolje ako u nedelju na Enfildu "padne" Mančester junajted.

U goste Jirgenu Klopu i društvu dolazi ekipa koja je "izbrisana" sa liste kandidata za osvajanje Premijer lige, jer Junajted u ovom trenutku zaostaje čak 16 bodova. Ipak, dueli protiv najvećeg rivala za Liverpul su uvek predstavljali "više od igre".

Pritisak povećava i podatak da je Mančester junajted jedina ekipa koju Klop nije pobedio u Premijer ligi. Doduše, osetio je slast pobede protiv "crvenih đavola" u Ligi Evrope (2:0) pre dve godine i u prijateljskom meču prošlog leta (4:1).

Liverpul je poslednji put pobedio Junajted u Premijer ligi davnog marta 2014. Od tada su u šampionatu odigrali čak osam utakmica, a "đavoli" su bili bolji na pet, dok su tri meča završena bez pobednika. Poslednji prvenstveni okršaj na Old Trafordu okončan je trijumfom Murinjove čete – 2:1.

"Pred nama je pravi derbi! Velika utakmica. Dok sam bio u Nemačkoj, tražio sam način da gledam ovakve utakmice. Često su to bili napeti dueli, vrlo izjednačeni. To je jedna od onih utakmica koju, kad potpisujete ugovor, jedva čekate da dobijete", rekao je Klop.

Citirao je i najtrofejnijeg menadžera u istoriji Mančestera.

"Ako Sir Aleks Ferguson kaže da je to engleski klasiko, onda u redu, jer sam već bio akter nemačkog klasika", dodeo je strateg Liverpula..

Novinari su nemačkog trenera podsetili da Liverpul u poslednje vreme nije imao previše uspeha protiv Junajteda i da su poslednja dva meča na Enfildu završena bez golova.

"A pre toga smo izgubili 0:1. Vejn Runi nam je dao gol, zar ne", prisetio se Klop i nastavio: "Dakle, vreme je! Moramo da budemo ljuti u nedelju i bićemo. Moramo da se pobijemo za pobedu", rekao je Klop.

Liverpul i Mančester junajted igraju 16. decembra od 17 časova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar