Počinju Partizanove ''praznične svečanosti'' u "Pioniru"!

U narednih mesec dana, crno-beli će pet ili šest puta igrati pred svojom publikom, ali naredne tri utakmice posebno su važne.

Košarka 15.12.2018 | 13:30
Počinju Partizanove ''praznične svečanosti'' u "Pioniru"!
Košarkaši Partizana odigraće najmanje pet, a možda i šest utakmica u "Pioniru" u narednih mesec dana - u zavisnosti od toga da li izbore plasman u Top 16 fazu Evrokupa.

Ipak, naredne tri imaju posebnu važnost.

Crno-beli imaju priliku pred svojom publikom da "potvrde" rezultatski veoma vredne "brejkove" na gostovanjima Igokei i Asvelu, kojima su prekinuli seriju od četiri poraza na dva fronta, a prvo na red dolaze obaveze u ABA ligi: tradicionalno neugodni FMP Železnik (subota, 21.00, TV Arenasport 1).

"FMP je ekipa koja igra solidnu, pametnu, racionalnu košarku. Veoma su tvrdi i moramo da nađemo način da im u tom segmentu pariramo. Takođe, za nas je od izuzetnog značaja da budemo u stanju da vezujemo pobede", obratio se partizanovcima trener Andrea Trinkjeri putem zvaničnog sajta.



"Panteri" su vezali tri regionalna poraza pred gradski derbi, ali i dalje imaju priliku da se pobedom u Dvorani "Aleksandar Nikolić" izjednače sa crno-belima na tabeli - što bi u 11. kolu mogli da iskoriste i Igokea i Cibona.

Neizvesnost u borbi za plej-of i izlazak na evropsku scenu naredne sezone samo će dodatno mobilisati saigrače i njega, kaže Đorđe Gagić u najavi jednog od derbija runde. On je izdvojio Dragana Apića kao najboljeg igrača i lidera protivničkog tima, nakon čega je podsetio šta je potrebno da bi se savladao rival iz predgrađa.

"I ove godine, FMP ima dobar tim i igra veoma dobro. Iako su vezali tri poraza, to je ekipa koja se nikada ne predaje i koja će pokušati da se baš protiv nas vrati na pobednički kolosek", preneta je Gagićeva izjava.

"Apić je pokazao odličnu formu, ali pre svega je važno da se usredsredimo na sebe, odigramo čvrsto od početka do kraja utakmice i tako dođemo do bitne pobede", dodao je Gagić.

Novom pobedom protiv rivala koji se jednom radovao u "Pioniru" u prethodnih 16 susreta, Partizan bi narednog ponedeljka mogao da se "probudi" na deobi četvrtog mesta, ukoliko bi Mornar u Baru savladao Cedevitu.

Raspored crno-belih:

15/12 FMP Železnik (D)
19/12 Turk Telekom (D)
22/12 Cedevita (D)
29/12 Olimpija (G)
02/01 Top 16*
04/01 Mornar (D)
08/01 Top 16*
11/01 Krka (D)

*napomena 1: sa (D) su označene utakmice kod kuće, sa (G) u gostima
*napomena 2: sa * su označene utakmice koje bi Partizan igrao ako izbori plasman u drugu fazu Evrokupa

Partizan, potom, na istom mestu u sredu uveče dočekuje Turk Telekom u eliminacionoj utakmici prve faze Evrokupa, a onda i Cedevitu u direktnom okršaju za plej-of pozicije. Eventualnim "het-trikom" u narednih sedam dana, crno-beli bi otputovali u Ljubljanu na poslednji meč u 2018. godini sa mesta na kom se dugo nisu nalazili.

Ishod poslednje runde Evrokupa, u kojoj plasman Partizana u Top 16 fazu zavisi i od drugih timova, odrediće i raspored ekipe u Novoj godini - da li će se igrati košarka 2. i 8. januara ili pripremati mečevi sa Mornarom i Krkom.

"FMP SE NIKOGA NIKADA NIJE PLAŠIO"



Trener košarkaša FMP Železnika, Vlada Jovanović, rekao je dan uoči derbija da je Partizan favorit, ali je istakao da se njegova ekipa nikada unapred nije predavala niti plašila bilo kog protivnika.

"U seriji smo od tri poraza, a odlazimo u goste ekipi Partizana koja je u seriji dobrih igara i pobeda. Sigurno je da su oni favoriti na svom terenu. FMP se nikada nije unapred predavao niti plašio bilo kog protivnika. Pored svih problema koje imamo sa povredama idemo da igramo najbolju košarku u ovom trenutku", rekao je Jovanović.

"Utakmicu s Partizanom dočekujemo u dobrom raspoloženju iako smo poslednje dve utakmice izgubili na jednu loptu ali verujemo da možemo da napravimo iznenađenje u Pioniru. Vredno smo radili i spremni smo za utakmicu. Jako smo motivisani i nadamo se što boljem rezultatu", rekao je igrač FMP-a, Zoran Paunović.

SVE UTAKMICE "UŽIVO" NA TV ARENASPORT

Parovi 11. kola:

subota

Mornar - Cedevita (17.00, AS1)
Mega - Crvena zvezda (19.00, AS1)
Partizan - FMP Železnik (21.00, AS1)

nedelja

Olimpija - Krka (17.00, AS1)
Cibona - Budućnost (19.00, AS1)

Tabela: Crvena zvezda 10-0, Budućnost 8-2, Mega 7-3, Cedevita 6-4, Partizan 5-5, FMP 4-6, Igokea 4-6, Cibona 4-6, Olimpija 3-7, Zadar 3-7, Mornar 3-7, Krka 3-7.

Parovi 12. kola (28, 29. i 30. decembar): Igokea - Cibona, FMP - Mega, Olimpija - Partizan, Cedevita - Zadar, Mornar - Krka, Crvena zvezda - Budućnost.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar