Kličko najavio povratak!

Pobedio bih svakoga u teškoj kategoriji! Bivši linearni šampion sveta u teškoj kategoriji u verzijama WBA (Super), IBF, WBO, IBO i Ring Vladimir Kličko najavio je moguć povratak u ring.

Ostali sportovi 16.12.2018 | 16:30
Kličko najavio povratak!
Ukrajinac ima 42 godine, penzionisao se 2017. nakon dva poraza od Entonija Džošue u borbi za IBF, WBA i IBO pojaseve, koje mu je prethodno 2015. oduzeo Tajson Fjuri.

Iako je u prethodnih godinu dana od penzionisanja Kličko odbijao pozive da se vrati, izgleda da se u međuvremenu predomislio.

"Želim da se vratim. Osećam da mogu da pobedim svakog ko se bori u teškoj kategoriji",navodno je Kličko poručio Ediju Hernu, Džošuinom promoteru.

Džošua bi 13. aprila trebalo da se bori protiv WBC šampiona Dionteja Vajldera na Vembliju gde bi eventualnom pobedom ujedinio sve pojaseve.

Međutim, ta borba je neizvesna jer je WBC nedavno odobrio revanš između Vajldera i Fjurija koji su pre nekoliko nedelja remizirali u Los Anđelesu.

Ukoliko zakažu revanš, bokserski mediji spekulišu da bi povratak Klička i revanš sa Džošuo bila prilično realna mogućnost.

Na istom mestu gde je Britanac okončao karijeru Ukrajincu.



Vladimir Kličko se sa dva vezana poraza od Tajsona Furija i Entonija Džošue oprostio od profi ringa. Superteška kategorija je bez "Vladimira velikog" preko godinu i po dana, jer meč sa Džošuom održan 29. aprila 2017. godine.

Poraz na Vembliju bio je tek peti u profesionalnoj karijeri olimpijskog šampiona iz Atlante 1996. godine. Upisao je 64 pobede, a navijači veruju da bi Ukrajinac u 70. meču mogao još jednom da ih obraduje.

Kličko ima 42 godine i smatra da je spreman da ponovo ukrsti pesnice sa najboljim bokserima u superteškoj kategoriji. Džošuin promotor Edi Hirn izjavio je za iFL TV da je Kličko Britancu poslao poruku u kojoj mu je rekao: "Želim da se vratim. Osećam da mogu pobediti svakog ko se bori u teškoj kategoriji."

Kličko je čak deset godina uspešno branio titulu u najjačoj kategoriji.

Vladimir i njegov stariji brat Vitali (takođe bivši šampion sveta) su vladali teškom kategorijom u periodu od 2006. do 2015, koji se naziva "Kličko era".

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar