Adaptirana kuća porodice Lukić

U mjesnoj zajednici Lopare Selo kod Lopara završena je adaptacija kuće četvoročlane porodice Lukić, koja je renovirana zahvaljujući opštini Lopare i 12 firmi iz te opštine, kao i Ugljevika, Bijeljine i susjedne federalne opštine Čelić.

Republika Srpska 14.12.2018 | 16:25
Adaptirana kuća porodice Lukić
Načelnik opštine Lopare Rado Savić danas je zajedno sa privrednicima koji su pomogli adaptaciju kuće posjetio porodicu Lukić i zahvalio svima koji su učestvovali u humanoj akciji, koja je, kako je istakao, pokazala odgovornost svih, posebno privrednih subjekata.

Savić je naveo da je uz pomoć 12 privrednika obezbijeđen materijal za adaptaciju, a opština Lopare je finansirala izvođenje radova.

"Na poziv predsjednika Udruženja Djeca svjetlosti za pomoć licima sa autizmom iz Banjaluke Mirjane Кojić da pomognemo Lukićima kontaktirali smo privrednike i ljude dobre volje i počeli sa radovima, da bi porodica dobila veći prostor i da bi njihovom sinu Daliboru omogućili bolje uslove za život", rekao je Savić novinarima.

Svima koji su učestvovali u adaptaciji sprata njihovog porodičnog doma zahvalili su Simo i Željka Lukić.

"Sad imamo bolje uslove, život će nam biti lakši, posebno našem sinu Daliboru", rekao je Lukić.

Arhijerejski namjesnik tuzlanski protojerej-stavrofor Stevo Jović istakao je da je ova akcija pokazala da svaki čovjek koji je u mogućnosti da odvoji dio nečeg svog treba to da pokloni, da bi nečiji život učinio život ljepšim i boljim.

"Treba da nastojimo da svagda pokazujemo da smo ljudi i da kad god smo u prilici pomognemo nekome", poručio je Jović, koji je porodici Lukić poklonio ikonu Presvete Bogorodice.

Vlasnik firme „Senex“ Esad Žutić iz opštine Čelić izrazio je zadovoljstvo jer je u mogućnosti da se odazove na ovakve akcije i rekao da će se uvijek odazivati na poziv za pomoć.

Načelnik Savić uručio je zahvalnice za humanitarnu akciju i pomoć pri adaptiranju kuće porodici Lukić firmama iz Lopara „Đokić metal“, „Enterijer Кojić“, „Gvožđara“, „Majevica RC“, „Ran-Rad“ te firmama iz federalne opštine Čelić "Papilon", "Senex", "Tehnomarket Pirić" i "Enterijer", brčanskoj firmi "Slavuj" i firmama "Intergaj" iz Ugljevika i "LD" iz Bijeljine.



BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Re

14.12.2018 16:10

Vazno je da se vjerski dostajenstvenik slikao ..

ODGOVORITE
Name

VINKO

14.12.2018 19:42

Boga vam j....moze li ista bez popova

Name

hfjhnqwrhg

14.12.2018 20:57

ove glupa fore i fazini samo u loparskoj opštini imaju, ali ni tu više ne prolaze, narod nije sisao veslo.

Name

Saosjećanje i odgovornost

14.12.2018 18:38

Važno je da u ovom surovom svijetu ima koliko- toliko humanosti i empatije za nesposobne ljude. Ovaj postupak je više od gesta dobre volje, jer je dugoročnog karaktera. Za pohvalu su i predsjednik Lopara, kao inicijatir, te ostali pruvrednici, koji su izdvojili potrebna sredstva da se ova kuća dovede na nivo za život normalnog čov jeka. Činjenica je da poslije više od 2 decenije od rata, ima još porodica poginulih, Rvi-a i ostalih nesrećnika, koje je trebala RS riješiti, a nije. Samim tim ovakav gest dobija na višem značaju, jer je lokalnog karaktera.

ODGOVORITE