Studenti sahranili Rezoluciju UN-a

Studenti u severnom delu Kosovske Mitrovice svojevrsnim performansom su „sahranili“ međunarodno pravo, Povelju UN, Rezoluciju SB UN 1244 i Vojno-tehnički sporazum iz Kumanova, izražavajući tako protest zbog odluke Prištine o formiranju tzv. vojske Kosova.
Oni su započeli performans „posmrtnom povorkom“ od studentske menze do zgrade Unmika i OEBS-a.

Srbija 14.12.2018 | 13:50
Studenti sahranili Rezoluciju UN-a
Studenti su nosili primerak Povelje UN, Rezolucije SB UN 1244 i Vojno-tehničkog sporazum iz Kumanova, kao i list na kojem je pisalo „međunarodno pravo“.

Simbolično, u 12 sati i 44 minuta su „sahranili“ međunarodno pravo, Povelju UN, Rezoluciju SB UN 1244 i Vojno-tehnički sporazum iz Kumanova.

Studenti su nosili cveće, a preko usta im je bilo prelepljena traka na kojoj je stoji „100 odsto takse, 0 odsto slobode“, koja simbolično označava ćutanje međunarodne zajednice, prenosi Tanjug.

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Hare

14.12.2018 13:34

Nista neočekivano i ništa važno se nije desilo, niti će. 2. Srbija, i ostali Balkan, su nevažani bilo kome, ne treba si umišljati niti pridavati važnost koje realno nema. 3. Vlast u Srbiji sama sebi lupa šamare. Zvuči čudno ali je istinito. Vlast u Srbiji sama sebi otežava tako što uporno govori suprotno od stvarnosti, zato što narodu priča bajke, zato što negira stvarno stanje, zato što diže tenzije i kao preti, a onda se desi sve suprotno, ustvari ne desi se ništa šta nije u skladu sa stvarnim stanjem na terenu. Kosovo su priznale gotovo sve države slobodnog sveta, tzv. Zapada, sve Vučićevi prijatelji, a Srbija ima uskove za članstvo u EU kakve ima, pa se dešavaju samo logićne stvari. Zašto vlast u Srbiji sebi lupa šamare ne znam. 4. Ako je Kosovo priznato, kao i svaka priznata država ima pravo na sve elemente države, na policiju, vojsku, na kontrolu granice, na carine, na sklapanje međunarodnih ugovora, na članstva u međunarodnim organizacijama itd. Vlast Srbije sve to zna, ali narodu priča sve suprotno, onda neki logičan i očekivan potez Prištine ispada kao poraz Beograda. Vlast u Srbiji sama sebi priprema poraze. To je besmislena politika. Bolje je suočiti se sa stvarnosti i narodu reći desiće se to i to, Priština ce uraditi to i to, mi ćemo pokušati da to sprečimo ali male su šanse da ćemo uspeti, pa onda kad se desi ne izgleda kao poraz, već izgleda kao volja stranih sila koje su priznale Kosovo. Bolje biti poražen od velikih sila nego od Prištine.

ODGOVORITE
Name

није баш тако

14.12.2018 22:06

Кажеш од свег слободног света јелу? Дакле, ове земље које нису признале КиМ нусу слободне, рецимо Шпанија, Русија, Кина, Румунија, Кипар, Чешка итд. Ту ниси у праву. Само никада и ни под коју цену не признавати КиМ и биће изопштени из свега.

Name

ZMiljenkoE

14.12.2018 14:09

Rezoluciju 1244, koju je potpisala državna zajednica Srbije i Crne Gore u stvari je sahranila politika Srbije onda kada je pristala na samostalnost Crne Gore. Več tada je 1244 bila besmislena i UN je od tada ne pominje niti je za njih relevantna.

ODGOVORITE
Name

Rosamunde Djekalo

14.12.2018 15:00

Rezoluciju SB UN 1244 sada glasi: Ameri mogu da se privremeno posluze drugim drzavnim teritorijama ako to nije u suprotnosti sa interesima Amerike.

ODGOVORITE
Name

o posmrtnicama

14.12.2018 15:39

U proljeće 1999. za vrijeme NATO bombardovanja bila je objavljena i oblijepljena posmrtnica Bilu Klintonu sa kukastim krstom. Samo zaboravio sam je u detalje pa bih volio da na proljeće kad bude 20 godina od NATO bombardovanja neko to ima sačuvano ponovo objavi tu posmrtnicu Bilu Klintonu.

ODGOVORITE