Isko navukao gnev tribina!

Odbio kapitensku traku, rasprava s navijačima, zvižduci i uvrede, promašio šansu za Realov spas. . .  Momak iz Malage u teškoj situaciji. . .

Fudbal 14.12.2018 | 16:45
Isko navukao gnev tribina!
Sve što je moglo da pođe naopako - otišlo je dođavola.

Realova bruka od CSKA može se podvesti u kategoriju najvećih u godini na izmaku, već i jednoj od najtežih u novijoj klupskoj istoriji. Devet punih godina Real nije doživeo poraz u grupnoj fazi Lige šampiona na svom terenu, a onda je CSKA priredio prvorazrednu senzaciju i aktuelnog branioca titule nokautirao sa 3:0. Ne samo da je Real ponovo izgledao kao raspuštena banda, već se na muku Santijaga Solarija i njegovih saradnika nakačio i veliki problem u vidu - Iska Alarkona. 

Momak iz Malage proživljava najteže trenutke svoje karijere, posebno otkako je zadužio opremu Reala. Pošto je stao na ratnu nogu sa Solarijem već na prvom treningu i praktično postao redovan na klupi za izmene, Isko je sinoć uprskao retku priliku da povrati status prvotimca izdanjem i ponašanjem kojim je navukao gnev najvećeg dela stadiona Santjago Bernabeu. 

Isko je sve pogrešno izveo protiv moskovskog kluba. Umesto da se fokusira na fudbal, on je ulazio u rasprave s navijačima, zbog čega je posle dobio salve zvižduka i uvreda, a uprkos tome što se kasnije izvinjavao, nije mnogo promenio situaciju. Navijači su ga uzeli na zub i čini se da je cela saga došla korak bliže tome da se završi rastankom na obostrano zadovoljstvo.

Kulminacija svih tenzija između navijača i Iska videla se u 55. minutu utakmice, kada je Španac promašio šansu kojom je možda mogao da vrati Kralja u život. Real je već imao dva gola zaostatka, a Vinisijus Žunior organizovao je napad na levom boku kojim je Isku ostavio dovoljno vremena i prostora da rutinski završi akciju. Umesto toga, Isko se dugo nameštao, razmišljao i na kraju – sve usprskao. Njegov udarac odbio je Georgi Šenikov, iako je ruski bek samo nekoliko trenutaka ranije bio daleko od svog protivnika.

Kada je lopta otišla pored stative, Isko je ustao, okrenuo se ka publici i upitao ih: “Šta hoćete od mene?”, moglo se pročitati s njegovih usana. Odmah zatim, okrenuo se ka sudiji, svestan da nije dobio korner i započeo raspravu.



Naravno, tako je navukao gnev tribina, koje mu nisu ostale dužne. Nedugo pošto je ispustio veliku šansu, Isko je ukaljao svoj ugled dodatno tako što je odbio kapitensku traku od Marsela.

Brazilac je u 74. minutu zamenjen Danijem Karvahalom, a iako je prvobitno bilo namenjeno da Isko dobije traku, on je taj čin odbio i Marselu pokazao da je prebaci na Karvahalovu ruku. To je, naravno, dodatno ražestilo navijače, koji su mu svaki put kada bi pipnuo loptu dobio i porciju zvižduka i uvreda.

”Pokušao sam da predam kapitensku traku Isku, ali on nije hteo da je prihvati, ne znam zašto. Pitajte njega”, rekao je Marselo posle utakmice.

O zvižducima sa tribina komentarisao je i Solari.

”Kada vam navijači zvižde, jasno je da nešto mora da se promeni. Na taj način navijači iskazuju svoje mišljenje”, dodao je kratko Solari, koji je drugi put u trenerskom mandatu na klupi Reala doživeo poraz od 0:3. Prvi se dogodio pre samo nekoliko sedmica od – Eibara.

Klima nervoze i tenzija navukla se u Madrid. Posle utakmice čak se ponela priča o tome da će Isko biti kažnjen zbog svojih ispada, mada još ništa nije zvanično potvrđeno. Jedino što je jasno jeste da se Iskonalazi u svojevrsnoj zoni sumraka. Isko polako nestaje i nedvosmisleno sve upuće na to da je bolje biti “srećno razveden, nego nesrećan u braku”.

A ni Real, ni Isko trenutno nisu srećni...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar