Bjelica: Jerger zna kako da izvuče najbolje iz mene!

Nemanja Bjelica igra sve bolje u dresu Sakramenta. Posle velike pobede nad njegovim bivšim klubom, Minesotom (141:130), srpski košarkaš puca od samopouzdanja.

Košarka 15.12.2018 | 20:30
Bjelica: Jerger zna kako da izvuče najbolje iz mene!
Bjelica je na toj utakmici postigao 25 poena, što mu je drugi najbolji učinak do sada u dresu Kingsa.

U oktobru je protiv Vašingtona postigao 26 poena, potom je u poslednjem meču istog meseca protiv Orlanda imao 21 poen, sada se "revanširao" Minesoti za sve muke iz prošle sezone.

Utisak je da igra sve bolje i bolje, što i sam oseća. Kaže da mnogo duguje treneru Kingsa Dejvu Jergeru. 

"Osećam da imam više samopouzdanja. Imam trenera koji ima poverenja u mene. Zna kako da iskoristi moje potencijale. I ne samo moje, nego zna kako da izvuče najbolje od svakog u ovom timu. Imamo sjajnu atmosferu u ekipi, ovo je odlična grupa. Ovo je NBA i sve se svodi na to kako ćete iskoristiti svoje prilike u ovakvom takmičenju", rekao je Nemanja posle meča sa Minesotom. 

On kaže da je protiv biveg kluba imao odlično veče. 

"Bio sam raspoložen za igru. Imao sam prilike da se sretnem sa bivšim kolegama, nedostaju mi, ipak sam tri godine proveo sa njima. Mineapolis kao grad mi se posebno dopada", priznao je košarkaš Sakramenta. 

Ove sezone startovao je na svih 26 utakmica i minutaža mu se povećala na prosečnih 24.3 minuta. Prosečno postiže 11.1 poen, tako da zaista može biti zadovoljan. 

"Kada ne igrate tako često i onda iznenada dobijete priliku, morate biti spremni i da baš tada odigrate dobro. Onda se dogodi da sledeći meč, kada svi ozdrave i oporave se, ne igrate. Bilo mi je teško zbog toga u Minesoti. Mislim ne samo meni, tako je svakom u ovoj ligi a ko nema neku preterano veliku ulogu. Nikada nećete čuti od mene da sam bio najbolji igrač Minesote, mislim da su me treneri voleli, kao i svi ljudi tamo. Ali možda to ipak nije bila najbolja sredina za mene", zaključio je srpski košarkaš.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar