Dejan Savić podnio ostavku!

"Preuzimam odgovornost i smatram da je taj čin jedino rješenje. Na ovaj način možda izazovem reakciju i buđenje ekipe", rekao je sada već bivši trener vaterpolista Crvene zvezde.

Ostali sportovi 14.12.2018 | 11:00
Dejan Savić podnio ostavku!
Dejan Savić (43) od juče nije trener vaterpolista Crvene zvezde.

Legenda srpskog sporta odlučila se na odlazak iz kluba poslije niza loših rezultata, piše "Sportski žurnal" u broju od petka.

"Poslije niza neuspjeha i loših rezutlata, kao i eliminacije iz Kupa Srbije, savjest i dostojanstvo ne daju mi mira i to je razlog zbog kog sam podnio neopozivu ostavku na mjesto trenera Crvene zvezde. Nisam uspio da povežem osnovne parametre za stvaranje tima i nije bilo lako pronaći kompromis između ličnog sistema vrijednosti, načina rada i shvatanja vaterpolo igre sa onim što se od mene kao trenera očekivalo", obrazložio je Savić, koji je sa crveno-bijelom kapicom na glavi u sezoni 2010/11 završio nezaboravnu igračku karijeru.

"NIJE ZBOG SUKOBA, VEĆ IZ MORALNIH RAZLOGA"

Savić je i dalje nacionalni rekorder sa 444 nastupa za reprezentaciju, za koju je postigao 405 golova i osvojio četiri olimpijske, četiri svjetske i pet evropskih medalja.

Beograđanin je kao trener Crvene zvezde u periodu od 2011. do 2015. godine donio klubu titulu šampiona Evrope, prvu u istoriji, uz dvije titule prvaka Srbije.

Na "Tašmajdan" se vratio na ljeto 2017, kada je i pretpostavio da neće biti lako, pa je na promociji rekao da se na taj potez odlučio da "sebi malo zagorča život".

"Preuzimam odgovornost i smatram da je taj čin jedino rješenje. Na ovaj način možda izazovem reakciju i buđenje ekipe, koja će nadam se pokazati kvalitet u daljem takmičenju. Želim svima sreću i uspjeh. Dugujem upravi Zvezde veliku zahvalnost na ukazanoj prilici i želim im da razumiju da je ovo moralni čin, a ne posljedica ishitrene odluke zbog sukoba, konflikta ili nesporazuma", dodao je Savić, koji će nastaviti da radi kao selektor reprezentacije Srbije.

Od kada je 2012. naslijedio Dejana Udovičića na mjestu selektora reprezentacije, Savić je priredio nezapamćenu dominaciju u svjetskom vaterpolu i sa "delfinima" do danas osvojio olimpijsko (2016), svjetsko (2015) i tri evropska zlata (2014, 2016, 2018), uz pet uzastopnih trijumfa u Svjetskoj ligi (2013, 2014, 2015, 2016, 2017). 

Srbija je u jednom trenutku bila osvajač četiri najprestižnija takmičenja u vaterpolu: Olimpijskih igara, Svjetskog prvenstva, Evropskog prvenstva i Svjetske lige.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar