Bajernove četiri mete i Luka od 60.000.000 evra!

Svakim danom Nemci sve piše pišu o totalnoj rekonstrukciji u Minhenu. . .

Fudbal 15.12.2018 | 23:45
Bajernove četiri mete i Luka od 60.000.000 evra!
Najava Ulija Henesa da će Bajern na leto krenuti s renoviranjem tima pokrenula je niz spekulacija o tome ko je sve na listi želja bavarskog giganta. Dileme nema da šampiona Nemačke čeka rekonstrukcija u pravom smislu te reči, a kao potvrda stižu i informacije da Arjen Roben igra svoju poslednju sezonu u klubu iz Minhena, odnosno da ugovor neće biti produžen ni Franku Riberiju, tandemu koji je nosio Bajern gotovo 10 godina. 

Lista želja postoji i o njoj se poslednjih dana diskutuje u Nemačkoj, baš kao i o listi za odstrel. Navodno, sigurno ostaju samo Nojer, Ulrajh, Zule, Kimih, Gorecka, Tijago, Toliso, Koman, Gnabri i Levandovski. Igrama Matsa Humelsa šef struke Niko Kovač nije zadovoljan i postoji velika mogućnost da on zajedno sa Džeromom Boatengom bude prodat, tvrde pojedini izvori. Uostalom, činjenica da ga hrvatski stručnjak sve češće izostavlja iz tima govori u prilog tome. Ako se pojavi adekvatna ponuda zadržavani ne bi trebalo da budi ni David Alaba, odnosno Renato Sančez. 

Pored tandema Roberi u Bajernu gotovo sigurno više ne računaju na Rafinju i Havija Martineza, dok je status klupske ikone Tomasa Milera pod velikim znakom pitanja. I naravno, sve to to u slučaju da Kovač opstane na klupi.   

Kiker na današnjoj naslovnici donosi četiri imena koja su prioritet i tu su naš Luka Jović, Timo Verner, Kristijan Pulišić i Torgan Azar. Bajern je po navodima medija već dogovorio dolazak Benžamena Pavara iz Štutgarta za 35.000.000 evra, za njega bi trebalo da je rezervisano mesto štopera, a sada sledi napad na napadača i krilo. Kiker piše kako je Jović na vrhu liste želja Nika Kovača i da je njegova ovosezonska eksplozija samo pojačala želju Bavaraca. Niko ne sumnja u to da će Ajntraht od Benfike otkupiti Lukin ugovor za 8.000.000 evra, te da će ga onda prodati pet, šest puta skuplje. Štaviše, Kiker pominje sumu od 60.000.000 evra i poziva se na svoje stručnjake, navodeći da u Bajernu mladog srpskog napadača ne vide kao alternativu za Roberta Levandovskog, već za njegovu zamenu u budućnosti. 

Po igračkim karakteristikama Jović je nešto sasvim drugo, međutim ukoliko Kovač dobije poverenje i ostane, pa u dogledno vreme u Minhenu implementira svoj sistem iz Ajntrahta, srpski napadač mogao da ima veoma važnu ulogu.  

Kristijan Pulišić je meta broj dva i ništa manji zalogaj. Bez obzira što ove sezone kod Lusijana Favra ima potpuno marginalnu ulogu. Bajernu je prekopotreban kvalitetan krilni napadač da odmeni Franka Riberija, ako uzmemo da je Gnabri zauzeo mesto Arjena Robena. Naravno, mladi Amerikanac imao bi opasnu konkurenciju u Kinglisiju Komanu. Borusija će upirati i nogama i rukama da Pulišić ne završi na Alijanc areni, ali ono što olakšava posao Bajernu jeste činjenica da njemu ugovor ističe kroz godinu i po dana. Ako žele da zarade na njemu u Dortmundu će ozbiljno morati da razmišljaju o prodaji već ove zime. 

Najdalje i najskuplje opcije trenutno su Timo Verner i Torgan Azar. Obojica nosioci svojih timova. I Menhengladbah i RB Lajpcig već uveliko pregovaraju o novim ugovorima sa dvojicom napadača. Diter Heking čak je svoj novi ugovor uslovio ostankom belgijskog krilnog napadača. Verner je, s druge strane, već mescima u pregovorima sa svojim klubom i blizu je parafa. Njega prate gotovo svi evropski velikani i "punišići". Od Reala, preko Mančestera, do Bajerna. Njegov ugovor takođe ističe 2020. i Bavarci tu vide svoju šansu.

Timo Verner uklapa se u novu klupsku filozofiju okupljanja nemačkih reprezentativaca u Minhenu.

Bilo kako bilo, pred Bajernom je leto kakvo mlađi navijači sigurno ne pamte. Između pet i sedam pojačanja se očekuje, a za taj poduhvat spremno je preko 200.000.000 evra. Mnogi spekulišu i kao deo kampanje Ulija Henesa za predstojeće izbore...   

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar