Kritike na Pogbin račun...

Sve smrdi na nedostatak koncentracije, isključuje se u pogrešnim momentima. . . Neka gleda kako je to radio Skols. . .  A u fokusu - promašaj koji je onemogućio Junajtedu da se nađe na vrhu svoje grupe.

Fudbal 15.12.2018 | 23:30
Kritike na Pogbin račun...
Kritike ostrvske javnosti na račun Mančester junajteda, Žozea Murinja, a između ostalih i Pola Pogbe odavno su deo repertoara koji se ponavlja gotovo iz utakmice u utakmicu.

Crveni đavoli ponovo nisu ispunili očekivanja i porazom od Valensije izgubili su mogućnost da u nokaut fazu Lige šampiona uđu sa vrha, a veliki promašaj Pola Pogbe ostao je u fokusu. Naime, Francuz je kod vođstva domaćina s rezultatom 1:0 promašio prazan gol i tako verovatno i direktno uticao na dalji rasplet meča, posle čega je autogol Fila Džonsa najavio pad na drugo mesto na tabeli. 

Ovog puta kritike nisu uputili redovni konsultanti Rio Ferdinand i Pol Skols, već su to uradili Majkl Oven, Oven Hargrivs i Džermejn Dženas. Nekadašnji reprezentativac Engleske kaže da je gledao utakmicu na Mestalji i da nije mogao da veruje šta Pogba nije iskoristio.

“Potpuno lud promašaj“, kao iz topa će Dženas:

“To ne priliči igraču njegovog karaktera. Nemam dilemu da su pojedini igrači Mančester junajteda ispali iz svog koloseka, a ovde mi sve smrdi na nedostatak koncentracije. Čovek se isključuje u pogrešnim trenucima“.

Kao neko ko je prošao mnogo toga u svojoj karijeri, Dženas je posle kritika stao i u odbranu Pogbe i njegovih saigrača.

“Očigledno je da mu je stalo, to se vidi. Želi da postigne gol, vidi se da je bio razočaran. Ali jasno je koliko mu nedostaje samopouzdanje i to je veliki problem za njega. U istoj poziciji je i Romelu Lukaku“, smatra Dženas.

Majkl Oven je bio nešto blaži, a njegovo izlaganje bilo je više usmereno protiv Žozea Murinja.

“Muka mi je kada ga gledam na terenu ovako, jer znam da može mnogo bolje, ali to ne pokazuje. Gotovo da sam potpuno na njegovoj strani, jer očigledno je da tim ne igra njemu blizak fudbal, niti trener forsira stil koji mu odgovara“, kaže nekadašnji golgeter Liverpula.

Pogba je počeo utakmicu protiv Valensije, mada je prethodna dva Junajtedova evropska meča bio na klupi.

“Mislim da je trener taj koga treba kriviti za sve. Sistem i način na koji Junajted igra. Pamtim kada je Pogba prvi put potpisao da su s njim pokušavali sve vrste vezista, sa željom da izvuku ono najbolje iz njega. Žao mi ga je, ali teško je gledati ga na terenu, gde izgleda kao da ima 16 ili 17 godina i da tek uči fudbal. Verujem da bi mu bilo pametno da uzme da pogleda neke klipove Pola Skolsa, da vidi kako je on igrao, kakav je dodir imao, kako nadigrava protivnike“, ističe Oven.

Čovek koji je finiš karijere proveo upravo na Old Trafordu smatra da Pogba donosi mnogo loših odluka tokom utakmice.

“To me nervira jer znam da može bolje. Da igra pod Gvardiolom ili Klopom, bio bi potpuno drugačiji, verovatno i najbolji na svetu, ali sada nije tako“.

Na kraju je i Oven Hargrivs dao svoje viđenje cele situacije. Nije bio zadovoljan.

“Balan igrača oko Pogbe nije doneo dobro Junajtedu. Murinjo je probao i nije uspeo. Izgleda da u Junajtedu krivica ide na Pogbu ili Murinja. Teško je raditi u takvim uslovima. Poterbna im je pomoć, a čini se kao da svi beže od odgovornosti. Jeste Pogba odličan igrač, ali sada ne igra dobar fudbal, jer kod njega ne postoji pravi intenzitet“, veruje bivši vezista Bajerna i Junajteda.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar