As Seltika i Škotske prekinuo karijeru u 28. godini!

Teški dani za Lija Grifitsa. . .

  • Sport
  • Fudbal


Li Grifits (28), jedan od najboljih fudbalera Seltika i reprezentacije Škotske, odlučio je naprasno danas da prekine igračku karijeru. 

Sjajni napadač je neko vreme vukao povredu lista, zbog koje je u međuvremenu bio zaražen i nekakvim virusom, pa ga nije bilo na terenima sedam nedelja. Uspešno se vratio prošlog meseca kada je postigao pogodak u pobedi nad Hamiltonom, ali od tada je ponovo dobijao vrlo malu minutažu ulazeći uglavnom u drugom poluvremenu s klupe za rezerve.

Grifits je pre tri sezone bio najbolji strelac Seltika sa 31 golom, ali zbog povreda kasnije je taj učinak pao. Ove sezone je postigao dva pogotka u prvenstvu, iako ga nije bilo skoro dva meseca na terenu, a pogodio je i u Ligi Evrope u minimalnoj pobedi nad Rozenborgom.

Tačan razlog naprasnog prekida karijere još nije poznat, a trener Brendan Rodžers stao je u potpunosti iza svog igrača. Iz njegove izjave nagađa se da Grifits možda ima određene psihičke probleme, ali o tome je bespredmetno nagađati.

„Li je došao do tačke gde je ovo sve postala borba za njega. Mi ćemo mu pružiti svu profesionalnu pomoć koja mu je potrebna da se vrati na pravi put. Najvažnija stvar za sve trenere je dobrobit njegovih igrača. Srećom, pričati o ovim stvarima više se ne smatra slabošću“, izjavio je nekadašnji trener Liverpula.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.