Klop blista: Dajte PSŽ, da se osvetimo!

UEFA mislila da može Liga šampiona bez Liverpula, e pa ne može. . . ! I niz pohvala na račun golmana Alisona. . .

Fudbal 14.12.2018 | 12:45
Klop blista: Dajte PSŽ, da se osvetimo!
U almanasima će pisati kako je Mohamed Salah u 34. minutu postigao gol vredan plasmana u osminu finala Lige šampiona. A samo će privilegovani svedoci utakmice Liverpul – Napoli oreol junaka meča prikačiti Alisonu Bekeru, pošto je brazilski golman jednako zaslužan, ako ne i više od Egipćanina, za to što je na semaforu Enfild rouda ostalo da svetluca 1:0, kao dokaz da su Crveni, ipak, bolji tim od italijanskog predstavnika.

Nije to bila parada, nije let kroz vazduh, nije „vađenje“ lopte iz roglja, ali način na koji nekadšanji čuvar mreže Roma razume odnos prostora i vremena pobija utisak onih koji veruju da je unadoknadi vremena instinktivno zaustavio šut Arkadijuša Milika i sačuvao Engleze u elitnom kupu.

Ne može se to jednom rečju opisati, te Jirgen Klop sipa komplimente na račun čoveka koga je doveo za oko 80.000.000 evra.

„Da sam znao da je Alison ovoliko dobar golman platio bih ga duplo više od letošnje cene. Ljudi, kako je samo branio! Odbrana u nadoknadi je bila čudesna, a osim nje dopalo mi se zajedništvo tima. Da nismo pod kontrolom držali ceo teren ne bi nam vredelo ni 20 njegovih odbrana. Neverovatno šta je čovek zaustavio. Život nam je spasao. Nikad ništa slično nisam video, ali da bi to izveo potrebni su mu saradnici, što znači da je ostatak tima bio fenomenalan. Nije Alisona samo jedna odbrana u nadoknadi učinikla velikim. Imao je još posla na ovoj utakmici. Dosta nam je pomogao u začetku akcija svojom smirenošću“, veze pohvale Jirgen Klop očaran formom Alisona, koji je na 22 utakmice ove sezone u svim takmičenjima primio samo 13 golova, a na čak 12 mečeva ostao nesavladan.

To što je sačuvao prednost stečenu prodorom i egzekucijom Mohameda Salaha donelo je olakšanje na Enfildu i prolaz viceprvaka Evrope u narednu rundu.

„Jedina povoljna okolnost iz poraza u Italiji, kad nas je Napoli tukao, jeste što to uopšte nismo bili mi. Nismo ličili na Liverpul. Na Enfildu smo dobili priliku da pokažemo više nego u Napulju, momci su to iskoristili i bili izvanredni. To što smo izvršili presing značilo je da Napoli mora da menja plan igre i da nema rešenja za nas. Mo je postigao neverovatan gol, a ja i dalje pojma nemam kako je Alison odbranio ono na kraju. Čudesno“.

Mada, da su Crveni iskoristili bar upola stvorenih zicera Alison ne bi bio tema.

„Mogli smo da postignemo još koji gol, međutim, promašaj Manea na kraju nije uticao na poredak u grupi. Ma, luda je utakmica bila, sa dosta kontri na obe strane. Enfild roud u punom sjaju. Ne verujem da postoji trener ponosniji na svoju ekipu nego što sam ja na Liverpul“.

Petostruki prvak kontinenta je sačuvao šanse da se opet bori za pehar, s tim da mu kao drugoplasiranom u Grupi C sleduje duel sa nekim od pobednika grupa u osmini finala (Dortmund, Barselona, Porto, Real, verovatno Juventus, Siti i Bajern). Prema propozicijama, nemoguće je da se na početnoj eliminacionoj stanici sretnu rivali iz grupe, ali Nemac, očigledno, planira da ide do kraja i priželjkuje Pari Sen Žermen u nekoj kasnijoj nokaut fazi, jer ga i dalje boli način na koji je izgubio na Parku prinčeva.

Zato ne sanja osvetu Realu za poraz u Kijevu, već mu se čini izazovnijim novi susret sa timom Tomasa Tuhela, od četvrtfinala pa nadalje.

„Do poslednjeg kola nisam bio siguran da ćemo se naći u žrebu za osminu finala. Sad me baš briga koga ćemo dobiti. Jedino što znam jeste da mnogi navijači sanjaju osvetu Pari Sen Žermenu, da se opet sudarimo s njima. Prethodno, kao drugi u grupi imaćemo snažog rivala u osmini finala i to je to“, rekao je Klop, usput potkačivši čelnike Evropske kuće fudbala zbog sudijskog tretmana baš na meču u Parizu. „U UEFA su verovatno mislili da mogu da nastave takmičenje bez Liverpula. Ne, ne. Bar je još. Rekao sam, da ćemo, ako ispadnemo, to biti zbog poraza u Napulju, a ne zbog utakmice na Enfildu. Jednostavno, ovo smo zaslužili da dobijemo“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar