Odbijena žalba Juventusa!

Titula iz 2006. ostaje Interova! Kasacioni sud u Rimu je odbio žalbu Juventusa koji je tražio da mu se vrati titula osvojena 2006. a koja mu je oduzeta za zelenim stolom zbog slučaja Kalčopoli.

Fudbal 15.12.2018 | 20:00
Odbijena žalba Juventusa!
Godinu pre toga titula titula nije ni dodeljena, a ona iz sezone 2005/06 završila je u vitrinama Intera, dok je Juventus po kazni preseljen u Seriju B.

Juventus je pokušao sa žalbom FS Italije, smatrajući da nije korektno da Inter, koji je 2011. bio optužen za slične mahinacije, na kraju bude šampion.

Kako su u sedištu FS Italije odbacili takvu mogućnost, smatrajući da je prošlo previše vremena i da se ne može više ništa menjati, Juventus se obratio višoj instanci, ali odlučeno je da ona nema jurisdikciju nad tim, pa su se potom žalili Vrhovnom kasacionom sudu. 

Konačno, sud je u četvrtak prelomio protiv žalbe "bjanko-nera", sa obrazloženjem da pomenuti slučaj potpada pod ingerenciju sportskih organa te da bi presuda ovog suda značila direktno mešanje u autonomiju nacionalnog sportskog sistema. 

Faktički, sud je samo ustanovio da državni sudovi ne mogu da presuđuju po pitanjima pravnih sporova između klubova, tako da Juventusu više nije ostalo kome da se žali. 

Povodom presude oglasio se i bivši prvi čovek Intera, Masimo Morati. 

"Sve to je normalno, dobro je i za nas, jer sve ostaje kako je odlučeno ranije. Sada je na navijačima Juventusa da isto prihvate", rekao je Morati.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar