LE: Magični Mijat, gol Prijovića, Čelsi se izvuče! I još...

Minijatura Gaćinovića, gol Prijovića, Nikolić umalo do senzacije! Fudbaleri Ajntrahta uspeli su da pobede Lacio posle preokreta, Čelsi nije dozvolio senzaciju Videotonu, a gol Prijovića nije bio dovoljan protiv BATE Borisova.  Gaćinovićev šou na "Olimpiku": Golčina, pa majstorija! Srpski vezista postigao jedan od najlepših golova grupne faze Lige Evrope. A, potom je spektakularno asistirao. . .  Videoton se oprostio velikim bodom, bes u Istanbulu! Ekipa Marka Nikolića remizirala u Budimpešti sa Čelsijem (2:2), ali nije prošla. Bešiktaš ispao porazom kod kuće, a Rikardo Kvarežma izgubio živce. Gol Prijovića i maestralna igra Gaćinovića.

Fudbal 13.12.2018 | 21:20
LE: Magični Mijat, gol Prijovića, Čelsi se izvuče! I još...
Sjajnu minijaturu u pobedi Ajntrahta 2:1 imao je Mijat Gaćinović koji je prvo fantastičnim golom u 66. minutu uspeo da anulira prednost Lacija stečenu golom Koree iz 56. minuta.

U derbiju grupe H u kojoj je sve rešeno i odakle Lacio i Ajntraht idu dalje, nemački tim je na "srpski pogon" ipak potvrdio da je najbolji u 71. minutu. 

Gaćinović je tada kao "iglom" probušio odbranu Lacija i doturio loptu do Sebastijana Alera koji je dao gol i preokrenuo na 2:1. Od 79. minuta na terenu se našao i Luka Jović, dok Filipa Kostića na terenu nije bilo. Na suprotnoj strani, Sergej Milinković-Savić nije igrao za Lacio. 

Ajntraht je pobedom došao do maksimalnog skora i 18 bodova u grupi ispred Lacija koji ima devet. Sledi Apolon sa sedam i Marsej sa samo jednim bodom. 

Gaćinovićev šou na "Olimpiku": Golčina, pa majstorija! Srpski vezista postigao jedan od najlepših golova grupne faze Lige Evrope. A, potom je spektakularno asistirao...

Ajntraht je završio grupnu fazu Ligu Evrope sa maksimalnih 18 bodova u izuzetno teškoj grupi!

"Srpski" tim iz Frankfurta u poslednjem kolu je gostovao Laciju u Rimu, a na kultnom stadionu "Olimpiko" šou je imao Mijat Gaćinović.

Naš vezista je postigao jedan od najlepših golova u takmičenju od početka sezone, a zatim je još lepše asistirao, dodavanjem koje odbrana domaćih nije mogla da pročita.

Na čelu sa nekadašnjim đakom i prvotimcem Vojvodine, nemački predstavnik tako je spektakularno preokrenuo u glavnom gradu Italije, u utakmici koju je sa klupe domaćih odgledao Dušan Basta, a sa klupe gostiju u finišu ušao Luka Jović.

MIJAT GAĆINOVIĆ - MAGIJA! Bomba sa 25 metara, pa asistencija ispod zemlje za Alea! Sjajna partija srpskog reprezentativca u pobedi nad Lacijom – 2:1.

Nije bilo Luke Jovića u dobrom delu meča, ali Srbi su nastavili da uveseljavaju navijače Ajntrahta. Bundeligaš iz Frankfurta je trijumfom u Rimu postao prva nemački tim sa stopostonim učinkom u grupnoj fazi Ligi Evrope – 2:1. Međutim, pobeda Ajntrahta podebljna je majstorstvom reprezentativca Srbije Mijata Gaćinovića.

Nekadašnji član Vojvodine odigrao je najbolju utakmicu u sezoni, upotpunosti nadoknadio izostanak Rebića i poslao poruku Adiju Hiteru da može i dalje ozbiljno da računa na njega. Gaćinović je zasenio sve aktere na terenu, jer je u drugom poluvremenu sam preokrenuo rezultat.

Ajntraht je imao komociju da meč u rimu počne sa kombinovanim sastavom, Rebić i Jović su se odmarali na klupi za rezervne igrače, ali je Mijat Gaćinović bio sam svoj majstor.

Lacio je pogotkom Koree vodio od 56. minuta... A onda je proradio Mijat Gaćinović. Kakvo je samo majstorstvo viđeno u 65. minutu.

Dokopao se srpski ofanzivac lopte na nekih 30 metara od gola Lacija, sjajnim driblinzima iz igre izbacio trojicu igrača Lacija. I onda je odapeo pravu strelu. Bio je to drugi pogodak u sezoni Mijata Gaćinovića, ali i detalj koji mu je skinuo kamen sa srca. Videlo se po načinu proslave gola da je Gaćinović željan igre i startne postave.

Raspalio je brojne nemačke navijače na Olimpiku Mijat Gaćinović, ali nije želeo da stane. Tražio je loptu i nalazio lucidna rešenja. Posle pogotska usledila je asistencija ka Aleu. Bilo je to čisto fudbalsko majstorstvo. Video je Gaćinović Alea da utrčava i onda ga pasom ispod zemlje, koji je bežao od igrača Lacija, spojio sa golom. Francuzu je ostao samo lakši deo posla.  Sergej Milinković Savić nije bio u timu Lacija.

Olimpik je očajna izdanja u Ligi Evrope zaokružio porazom od Apolona iz Limasola – 1:3. Jedan od najvećih francuskih klubova je ove sezone osvojio samo bod u Evropi. Večeras je domaćinu bio otežan posao, jer je Bubakar Kamara već u sedmom minutu dobio crveni karton zbog starta nad Maglicom.

Iskuljčenje Kamare je otvorilo utakmicu na Velodromu. Maglica je u osmom minutu goste u vođstvo... Mirisalo je od tog trenutka na iznenađenje, mada je Luis Garsija izveo vrlo jak tim sa Okamposom, Pajeom i Tovanom.

Upravo je Tovan izjednačio rezultat udarcem glavom iz neposredne blizine Ni to nije vredelo totalno demotivisanom Olimpiku.

Maglica je imao svoje veče i postigao još jedan pogodak do odlaska na odmor. Tačku na Olimpikovu propast stavio je stilijanu. Šansu je dobio reprezentativac Srbije Nemanja Radonjić u 62. minutu. Nije imao konkretan učinak.

Radonjić u 62. minutu. Nije imao konkretan učinak.

Najviše nejasnoća bilo je u grupi G. Na kraju je svoje došlo na svoje. Viljareal je opravdao ulogu favorita protiv Spartaka iz Moskve (2:0), dok je Rapid iz Beča slavio u sudaru sa Rendžersom (1:0). Na kraju su španski i austirjski tim otišli dalje.

Viljareal je veliku krizu iz španskog prvenstva zalečio večerašnjim izdanjem. Daleko od toga da je Žuta Podmornica briljirala, ali je znala da iskoristi greške moskovskog tima. Čukvueze je odličnim udarcem sa 11 metara doveo domaćina u vođstvo. Spartak je imao nekoliko dobirh prilika, ali su Luis Adrijano i Ze Luis imali loše veče. Kažnjeni su preko Toka u 48. minutu.

Veliki uspeh ostvario je i Rapid iz Beča. Bila je u dobroj poziciji ekipa iz Beča uoči poslednjih 90 minuta. I saremijem je išla dalje, ali je neizvesnost prekinuo Ljubičić u 84. minutu.

Čelsi je odigrao nerešeno protiv Videotona, a Marko Nikolić je bio na deset minuta od toga da "skine skalp" Mauriciju Sariju i "plavcima". 

Londonski tim je poveo golom Vilijana iz slobodnog udardca u 30. minutu, da bi potpuno iznenada Ampadu sam zatresao svoju mrežu u 32. minutu, a mađarski tim je izjednačio na 1:1. 

Mađari dolaze do vođstva fantastičnim volejem Loika Nega u 56. minutu, ali je nade u pobedu raspršio Olivije Žiru golom iz novog slobodnog udarca u 75. minutu. 

Vidi nije mogao da prođe dalje u grupi L u kojoj je Čelsi prvi a BATE Borisov drugi, jer je BATE praktično obezbedio prolaz pobedom nad grčkom ekipom PAOK. 

Grčkom timu nije bio dovoljan gol Aleksandra Prijovića iz 59. minuta, jer je u tom trenutku beloruska ekipa već vodila 3:0 golovima Skaviša i Signeviča iz 18, 42. i 45. minuta. 

Čelsi se izmigoljio Marku Nikoliću, gol Prijovića i debakl PAOK-a usred Soluna, nova bomba čudesnog Ismaile Sara. Ren preskočio Astanu, ispali Videoton i PAOK.

Kraj evropske avanture za Marka Nikolića i Aleksandra Prijovića, ali sa osećajem ponosa, makar delimičnog. Nikolićev Videoton je naime bio na pragu epske pobede nad Čelsijem, ali su mu se Plavci izmigoljili sa dva lepa gola iz slobodnih udaraca (2:2), dok je Prijović bio strelac utešnog gola u bolnom porazu PAOK-a od BATE Borisova usred Soluna – 1:3.

Užasno, baš užasno prvo poluvreme odigrali su Grci, kao da su imali neku mazohističku potrebu da na sebe navuku gnev navijača. Maksim Skaviš, pa u finišu poludremena dva puta Nikola Signevič za 3:0 gostiju iz Belorusije posle prvih 45 minuta. Prvi Signevičev je pao sa penala, drugi u nadoknadi poluvremena savršeno precizno je oslikavao koliko je PAOK večeras bio loš. Kontra, Mirko Ivanić ju je povukao, ali nije to baš bila neka impresivna brzina pošto se dugo čekalo da lopta uopšte padne na zemlju... Ali neverovatna čistina ispred Belorusa. Domaći kao da su ne samo glavama, već i fizički bili van terena. Plus jedno skoro pa komično uklizavanje u trenucima kad je delovalo da je BATE bio previše spor. Amaterski.

Nije bilo izbora za PAOK, u nastavku su morali da krenu na sve ili ništa, učinilo se da će možda i uspeti nešto da urade, pošto se Aleksandar Prijović na asistenciju Lea Žaba u 59. minutu spretno snašao i smanjo zaostatak na 1:3 da bi već u 61. moral Grka dodatno narastao zbog bespotrebnog isključenja Signeviča.  Avaj, ništa nije uradio PAOK sa igračem više.

Da je uspeo, možda bismo videli i drugačiji rezultat u Mađarskoj, jer Vidiju ni pobeda nad Čelsijem ništa nije značila u slučaju pobede BATE Borisova. A imao je Vidi vođstvo od 2:1, iako je Vilijan dobrim udarcem iz slobodnog udarca u 30. minutu doveo Plavce u vođstvo od 1:0. Favorizovani gosti, istina u kombinovanom, ali ne slabom sastavu sa asovima kakvi su Sesk Fabregas ili Alvaro Morata, nisu ipak bili do kraja koncetrisani, pa je autogol Itana Ampadua doveo Vidi do izjednačenja od 1:1 da bi u 56. minutu moćan volej Loka Nega preokrenuo rezultat na 2:1 u korist domaćih.

Protiv Čelsija ni to nije bilo dovoljno. Nije hteo Mauricio Sari da se igra sa ugledom kluba, uvek je u igru Pedra i Olivijea Žirua, a ovaj drugi je na njemu netipičan način iz još jednog slobodnog udarca pogodio za konačnih 2:2.

Videoton nije uspeo, ali Marko Nikolić može da bude ponosan na igre njegovog tima u Evropi.

U grupi K, Ren je u direktnom duelu sa Astanom uspeo da se domogne drugog mesta na tabeli, pošto je Ismaila Sara bio raspoložen za igru i vodio Francuze do pobede od 2:0.

Takav ishod se i dao naslutiti, pošto su Kazahstanci sve vreme razmišljali samo o odbrani svog gola odbijajući makar i da pokušaju da igraju fudbal. Za prvih 60 minuta igre ama baš nijedan šut nisu uputili ka protivničnom kolu i pre ili kasnije je kazna morala da stigne.

Samo se čekala greška i stigla je u 66. minutu kada je neiskusni Baktijor Zajnudinov oborio baš Sara u kaznenom prostoru gostiju i to je bio penal, mada ostaje je ostala dilema da li je 20-godišnji fudbaler prvo dotakao loptu. Kako bilo, šut Benžamina Borigoa sa kreča doduše nije završio u mreži, ali je Sar prvi stigao na odbitak i Ren je poveo.

To je bio početak, ne i kraj, pošto je Sar blistavo veče zaokružio fenomenalnim golom u 73. minutu. Navikao nas je Sar već na take. Tek mu je 20 godina, a u kolekciji već imali nekoliko majstorija za album na kome bi mu pozavideli i mnogo iskusniji igrača. Ima dečko desnu koja ne prašta.

Ren dakle ide dalje kao drugi iz Grupe, sa prvog mesta će u šesnaestinu finala kijevski Dinamo, koji je bio siguran u nokaut fazi i pre ovog kola, pa je mogao da se opusti pred sudar sa Jablonecom. Već u desetom minutu pogodak Martina Dolezala za ispostavilo se konačnih 1:0, tek da Česi evropsku odiseju ne završe bez pobede.

Muk u Istanbulu - ispali Ljajić i Bešiktaš! Malme se potrudio za iznenađenje večeri u Ligi Evrope!

Muk u Istanbulu! Za definitivno najveće iznenađenje večeri u Ligi Evrope pobrinuo se Malme. Švedski šampion šokirao je Istanbul i savladao Bešiktaš sa 1:0, čime ga je preskočio na drugom mestu na tabeli u grupi I i obezbedio proleće u Evropi.

Markus Antonson se zove dželat crno-belih sa Bosfora. Igrao se 51. minut kada je Šveđanin maestralno pobegao između Vide i Ujsala i matirao nemoćnog Karijusa. Zanimljivo, radi se o napadaču koji je tokom leta stigao iz Lidsa gde se nije nametnuo u Čempionšipu, a kako je postigao već preko 10 golova ove jeseni za Malme, očigledno je da mu povratak u domovinu prija.

Bešiktaš je bio, pa blago je reći, užasan večeras. Ako je u prvom poluvremenu i odigrao nešto i stvorio dobru šansu na početku kada je Vagner Lav pogodio prečku (11'), ostatak utakmice protekao je u jalovoj inicijativi turskog tima. Malme se umešno branio, a kada je napadao činio je to opasno da je možda i njihov trener Uve Resler bio iznenađen. 

Sve je probao u finišu Šenol Guneš, i izmene je izvršio, ali je crveni karton za prljavog Rikarda Kvarežmu u 65. minutu (zaista surov start na rivalu) označio i kraj nade za turskog velikana. Adem Ljajić odigrao je čitav meč za Bešiktaš, ali se kao i ostatak tima nije proslavio.

Imao je Bešiktaš i tako desetkovan u finišu fantastičnu šansu da dođe do gola i boda koji bi mu doneo i evropsko proleće, ali je golman Malmea Dalin u 88. minutu čudesno odbranio udarca Larina u situaciji jedan na jedan. Isti igrač mogao je da se proslavi večeras, a u 94 minutu pogodio je i prečku iz odlične pozicije, pa se može reći da Turci nisu imali ni sreće. 

Pored Malmea, u 1/16 finala Lige Evrope iz grupe I prošao je Genk, koji je na svom terenu pregazio nejaki Sarpsborg sa velikih 4:0.      
Sevilja je bila neumoljiva prema Krasnodaru u grupi J i ubedljivom pobedom od 3:0 osvojila je prvo mesto.

Utakmicu u Andaluziji, tačnije njen početak obeležio je Francuz Visam Ben Jeder, koji je sa dva brza gola u petom i desetom minutu, ubio sve nade gostiju da će neporaženi otići kući. Tačku na trijumf španskog tima, inače specijaliste za Ligu Evrope, stavio je Ever Banega sa bele tačke u 49. minutu, a kako je tom prilikom isključen i levi bek gostiju Ramirez, Sevilja je povukla ručnu ne želeći da se iživljava.

Uroš Spajić zbog povrede nije bio u timu Krasnodara večeras.

Uprkos ubedljivom porazu ruska ekipa ide dalje iz ove grupe kao drugoplasirana, a to joj je omogućio i remi bez golova Standarda iz Liježa na gostovanju u Turskoj protiv Ahisara. Nisu izabranici Mišela Prudoma uspeli da savladaju najlošiji tim u grupi, a čak i da je belgijski tim pobedio i imao isti broj bodova kao i Krasnodar i Sevilja, ispao bi na kraju kao najslabiji u krugu od tri ekipe. 

LIGA EVROPE, poslednje - 6. kolo:

Grupa A

AEK Larnaka - Bajer Leverkuzen 21.00
Ludogorec - Cirih 21.00

TABELA: Bajer 10, Cirih 9, AEK 5, Ludogorec 3.

Grupa B

RB Lajpcig - Rozenborg 21.00
Seltik - Salcburg 21.00

TABELA: Salcburg 15, Seltik 9, RB Lajpcig 6, Rozenborg 0.

Grupa C

Kopenhagen - Bordo 21.00
Slavija Prag - Zenit 21.00

TABELA: Zenit 11, Slavija 7, Kopenhagen 5, Bordo 4.

Grupa D

Spartak Trnava - Fenerbahče 21.00
Dinamo Zagreb - Anderleht 21.00

TABELA: Dinamo 13, Fenerbahče 8, Spartak 4, Anderleht 2.

Grupa E

Sporting Lisabon - Vorskla 21.00
Arsenal - Karabag 21.00

TABELA: Arsenal 13, Sporting 10, Vorskla 3, Karabag 3.

Grupa F

Didelanž - Betis 21.00
Olimpijakos - Milan 21.00

TABELA: Betis 11, Milan 10, Olimpijakos 7, Didelanž 0.

Grupa G

Viljareal - Spartak Moskva 2:0
Rapid Beč - Rendžers 1:0

TABELA: Viljareal 10, Rapid 10, Rendžers 6, Spartak 5.

GRUPA H

Olimpik Marsej - Apolon 1:3
Lacio - Ajntraht 1:2

TABELA: Ajntraht 18, Lacio 9, Apolon 7, Olimpik 1

GRUPA I

Bešiktaš - Malme 0:1
Genk - Sarpsborg 4:0

TABELA: Genk 11, Malme 9, Bešiktaš 7, Sarpsborg 5.

GRUPA J

Sevilja - Krasnodar 3:0
Ahisar - Standard Lijež 0:0

TABELA: Sevilja 12, Krasnodar 12, Standard 10, Ahisar 1.

GRUPA K

Ren - Astana 2:0
Dinamo Kijev - Jablonec 0:1

TABELA: Dinamo 11, Ren 9, Astana 8, Jablonec 5.

GRUPA L:

PAOK - BATE Borisov 1:3
Videoton - Čelsi 2:2

TABELA: Čelsi 16, BATE 9, Videoton 7, PAOK 3.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar