NASA zove Stefa Karija...!

Čovek je hodao po mesecu! Plej Golden Stejta u centru pažnje nakon izjave da smatra da još nismo stigli do jedinog zemljinog prirodnog trabanta.

  • Sport
  • Košarka


Od kako je tog jula 1969. godine svet u netremici gledao "prenos sa mesečine", kako je šaljivo primetio Dušan Kovačević u "Radovanu trećem", počele su da se rađaju sumnje.

Čak su i astronauti koji su sletali na jedini zemljin prirodni trabant (satelit) često davali oprečne izjave, a neki su čak i tvrdili da je sve izrežirano. Teorija zavera je zaista mnogo, a sve se to uvezalo u onu da je Zemlja ploča, a ne planeta u obliku malo spljoštene kruške. Istini ili ne, na pojedincu je da sam zaključi, a sloboda mišljenja je fundamentalna kod takvih stvari. Jer ako ti misliš da je žuto - crno, ko sam ja da te ubeđujem.

Bilo kako bilo, ove dve teorije zavere nekako su našle sidrište među najboljim američkim atletama, pre svega košarkašima, Prvo je Kajri Irving javno rekao da smatra da je Zemlja ravna, a pre neki dan mu se pridružio i Stef Kari koji sumnja da su Amerikanci sleteli na Mesec, te da je ono čuveno "Mali korak za čoveka, ali veliki za čovečanstvo" Nila Armstronga snimljeno u nekom holivudskom studiju. Dva velika pleja, sa dve velike, hrabre, ali verovatno pogrešne izjave.

NASA naravno pobija sve takve priče, ipak njima je posao da šalju ljude u svemir već više od 60 godina, pa su odlučili da pozovu lidera Golden Stejta u svoju lunarnu laboratoriju u  Hjustonu kada sledeći put njegov tim bude gostovao u Teksasu.

"Voleli bismo da gospodin Kari poseti našu lunarnu laboratoriju u Džonson svemirskom centru u Hjustonu. Možda sledeći put kada bude igrao u našem gradu. Mi imamo mnogo uzoraka mesečeve površine, kao i celu kontrolu misija Apola. Moći će sam da se uveri koliko je urađeno na otme da čovek stigne do meseca".

Izvor: mozzartsport

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.