Teška vremena za Sergeja kojima se mnogi raduju!

Klupa, pa transfer?! Milinković Savić potpuno van forme, ali velikanima se to sviđa.

Fudbal 14.12.2018 | 23:50
Teška vremena za Sergeja kojima se mnogi raduju!
Sergej Milinković Savić je osetio bes histeričnog Rima. Kada rimskim klubovima ne ide, obično su krivi najbolji. Po mogućnosti stranci. Tako je u Romi, tako je i u Laciju.

Srpski vezista je prošle sezone blistrao u dresu Lacija, celo leto se pominjao kao transfer bomba od 100 i kusur miliona evra u nekom velikom klubu, ali je produžio ugovor sa rimskim klubom. I prevario se. U novu sezonu je ušao slabo, ne pruža partije ni približno dobre kao u minulom šampionatu, a navijači su ga uzeli na zub. Ako se to ustvari i može nazvati pravim navijačima, jer je reč o maloj grupi ultrasa za koje je javna tajna da su na platnom spisku kluba.

Počele su da sevaju bljutave prozivke na račun Srbina i španskog vezoste Luisa Alberta. Prvo je bio transparent na kojem je pisalo da su plaćenici, a potom i odvratna rasistička parola u kojem Milinković Savića nazivaju Ciganinom što je italijanska uvreda za Balkance. Klub se ne oglašava, niti osuđuje ponašanje “navijača” čime samo sebe etiketira kao saučesnika odbijajući da se ogradi od primitivaca.

Milinković Saviću nije lako i bez tih prozivki. U slaboj je formi i sve glasnije se najavljuje da ga u narednim mečevima čeka klupa. Inzagi će pokušati da ga probudi šok-terapijom i da ga ohladi kako bi Srbin akumulirao motiv i snagu da se vrati na nivo nekadašnjih igara. Već u narednom meču protiv Atalante je vrlo moguće da će Sergej početi meč sa klupe.

Jedini koji se tome raduju su veliki italijanski klubovi.

Juventus, Inter i Milan su odavno zainteresovani za Srbina, gledaju širu sliku i ne dotiče ih Sergejev pad forme. Njima to čak odgovara jer cena igarača pada i manje će ih koštati. Tvrdoglavi Lotito je letos tražio 120.000.000 evra za Milinković Savića. Tadašnji Juventusov direktor Marota je nudio kombinacije u vrednosti od oko 90.000.000 evra u koje su bili uključeni igrači poput Pjace ili Ruganija uz novac. Lotitoje sve odbijao… Sergej je opsesija trenera Alegrija koji insistira na velikom pojačanju u veznom redu. Pošto je povratak Pogbe sve manje realan, Milinković Savić je i dalje u fokusu Bjankonera. Ali tek za leto.

Do tada bi situaciju mogao da iskoriste Inter. Direktor Marota želi da nastavi pregovore koje je počeo kada je zastupao Juventus. Kako prenosi rimska Republika, Marota je u kontaktu sa Lotitom i igračevim menadžerom Kežmanom. Sada je osetio trenutak i pad cene. Spekuliše se da bi Lotito danas pristao da proda Sergeja za 80.000.000 evra. Što je i dalje ogroman novac pa bi Marota i tu pokušao da dođe do nekog popusta. Jedna od opcija je da u priču uključi brazilskog napadača Gabrijela Barbosu “Gabigola” kojeg Lacio želi, a čija vrednost se procenjuje na 20.000.000 evra.

A tu je i Milan koji je letos bio najbliži dovođenju Milinkovića Savića. Od dolaska Leonarda na glavnu direktorsku funkciju, Rosoneri su polako stezali obruč oko srpskog veziste i u finišu prelaznog roka bili nadomak njegovog dovođenja. Tada je Leo ponudio 30.000.000 evra za pozajmicu uz opciju da otkupi igrača za 90.000.000 evra. Lotito je odbio jer nije želeo opciju, već obavezan otkup. Ali pregovori su bili blizu…

Leonardo i dalje želi Srbina, situacija s povredama u Milanu bi mogla da ubrza priču. Problem je UEFA i kazna koju Milan sa strepnjom iščekuje zbog kršenja finansijskog fer-pleja za vreme bivše uprave. Ako Milan bude kažnjen, neće biti ništa od kupovine Sergeja. Ako prođe bez suspenzije, Leonardo će pokušati opet. Već u januaru. Kupovinom Lukasa Pakete ispred nosa bogatijim klubovima je pokazao da je sposoban za neke velike stvari.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar