Federer i Nadal zajedno na Lejver kupu 2019.

Teniski šampioni Rodžer Federer i Rafael Nadal igraće zajedno u trećem izdanju Lejver kupa, koje će se naredne godine održati u Ženevi.

Tenis 15.12.2018 | 15:30
Federer i Nadal zajedno na Lejver kupu 2019.
Reč je o takmičenju koje je u protekla dva izdanja imalo dosta uspeha i u kojem se takmiči Tim Evrope protiv Tima sveta.

Praktično, biće to povratak Nadala na ovaj egzibicioni turnir, pošto je Španac sa Federerom činio okosnicu evropskog tima i u premijernom izdanju 2017. koje je održano u Pragu.

"Nema ništa bolje nego biti selektor tima u kojem su Nadal i Federer na turniru koji će se održati u Ženevi. Ujediniti možda i dvojicu najvećih igrača i velikih rivala u istom timu je velika stvar, to je veoma uzbudljivo i atraktivno publici, a nama će dati najveće moguće izglede da osvojimo trofej i treći put zaredom", rekao je selektor Tima Evrope, Šveđanin Bjern Borg. 

Njih dvojica su igrali zajedno u dublu u meču 2017. godine koji je Tim Evropa dobio. 

"Mislim da mnogi potcenjuju njihovu snagu u dublu, jako je lepo videti ih zajedno na terenu sa iste strane kako bodre jedan drugoga", priznao je Borg. 

Nadal ove sezone zbog povrede nije igrao na turniru koji je održan u Čikagu, ali smo zato videli u istom timu Rodžera Federera i Novaka Đokovića. Švajcarac kaže da se raduje što se Nadal vraća Lejver kupu. 

"U Pragu je bilo jako zabavno i biće svakako posebno biti opet sa Rafom u timu u Švajcarskoj, gde ćemo pokušati da odbranimo titulu", rekao je Federer. 

Turnir će se održati od 20. do 22. septembra 2019. u hali "Palekspo" koja ima kapacitet 17.000 mesta.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar