Kad naljutiš Džordana, dobiješ ćušku... Ili dvije!

Igrač Šarlota naučio je lekciju. Odnosno, bolje bi mu bilo da jeste.

Košarka 14.12.2018 | 12:30
Kad naljutiš Džordana, dobiješ ćušku... Ili dvije!
Majkl Džordan, najveći košarkaš u istoriji i vlasnik Šarlota, aktivno kraj klupe prati utakmice svojih Hornetsa i sa njima proživljava korektan start sezone (14-13).

Prethodnih godina, igrači Šarlota su neretko pričali o tome da "Em-Džej" i lično radi sa njima, ali očigledno je da nisu svi dobro slušali na tim lekcijama.

Jedan od njih je mladi bek Malik Monk (20), koji je prošle noći umalo ostavio ekipu bez "krvavo" izborene pobede. I to dok je bio rezerva!

Monk je bio jedan od igrača koji su prerano počeli da slave trijumf protiv Detroita i to utrčavanjem na teren dok je hitac Džeremija Lemba leteo ka košu u poslednjoj sekundi.

Bio je to šut za odlučujućih 108:106, a sudije su zaustavile semafor čim je lopta prošla kroz mrežicu, na 0,3 desetinke pre kraja.



Arbitri su videli da je Šarlot u tom trenutku imao previše igrača na terenu, a Monk je bio jedan od onih koji su uleteli sa klupe, zajedno sa Bizmakom Bijombom. Hornetsi su zbog toga kažnjeni tehničkom greškom i na njihovu sreću - samo jednim kaznenim slobodnim bacanjem.

"Pomislio sam da će sudije 'svirati' tri tehničke greške. Da će im dati tri slobodna bacanja...", priznao je posle utakmice strelac odlučujućeg koša.

Ipak, Šarlot se provukao, pobedio 108:107, a Monk se vratio na klupu gde ga je čekao ljutiti Majkl Džordan. "Em Džej" je dva puta ćušnuo košarkaša po glavi, a mladi bek se nasmejao, iako mu je bilo očigledno neprijatno.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar