Tomić: Pokušavam da nađem nešto loše...

Trener crveno-belih ocenio je da je čvrsta igra u odbrani proizvela efikasan napad i "plus 43" na poluvremenu meča protiv Breše.

Košarka 13.12.2018 | 17:30
Tomić: Pokušavam da nađem nešto loše...
"Kada bih posle ovoga bio nezadovoljan, to bi značilo da sa mnom nešto nije u redu".

Rečenica iz izjave date na televiziji, odmah nakon utakmice, u suštini sublimira igru Crvene zvezde u pobedi nad Brešom (103:67) i utiske zahtevnog trenera crveno-belih.

Potom je na konferenciji za medije samo proširio priču...

"Bila je to utakmica u kojoj smo 40 minuta igrali odlično. Pokušavam da nađem nešto loše, ali ne mogu", rekao je Tomić i čestitao svojim igračima.

"Pokazali su da znaju da igraju teške utakmice, poput današnjeg. U ovom meču imali smo samo jedan put, a to je pobeda. Mogu da kažem da je ovo prva utakmica u sezoni, u kojoj smo morali da pobedimo. Pokazali smo karakter i kada je bilo neophodno da pobedimo, odigrali smo na poseban način. Bilo je lepo gledati ovu utakmicu".

Usledilo je pitanje da li je zadovoljniji odbranom ili napadom?

"U prvom poluvremenu smo postigli 65 poena i to ne može da se desi u svakoj utamici, kao ni da imaš 66 odsto šuta za tri poena", nasmejao se Tomić.

"Što se tiče odbrane, zbog nje je došlo do tih 65 poena. Odigrali smo fenomenalno u defanzivi, bilo je mnogo lakih poena i na poluvremenu je zato bilo 65:22".



Zvezda je porazom Galatasaraja u Monaku definitivno osigurala plasman u Top 16 fazu, ali njen trener nije želeo da komentariše potencijalni sastav nove grupe od četiri tima.

"Znači nam puno što smo prošli, ali nikad ne gledam unapred s kim ćemo igrati, već samo prvu utakmicu pred sobom".

Zvezda će iduće srede u Istanbulu gostovati Galatasaraju, nakon čega će biti poznato sa koje će pozicije u Top 16 i sa kim će odmeravati snage tokom januara i februara.

Trener Breše Andrea Dijana ocenio je da njegov tim nije odgovorio na protivnikovu energiju i da samim tim nije mogao da bude ravnopravan.

"Ne mogu da pričam kao trener, jer večeras nismo odigrali košarkašku utakmicu. Posebno u prvom poluvremenu. Imali smo loš pristup. Zvezda se borila 40 minuta, komplimenti njoj, zaslužila je pobedu. Moj tim nije igrao. Veoma sam ljut", poručio je Dijana.

On je dodao da ekipa Breše nije selektirana da osvoji Evrokup, već da se bori u svakoj utakmici i igra kolektivno, što u Beogradu nije bio slučaj.

Italijanski tim je zajedno sa Galatasarajem eliminisan iz daljeg takmičenja.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar