Klipersi imaju "paklen" plan!

Zamislite tandem Lenard i Durent! Los Anđeles Klipersi su odlučili da žrtvuju tekuću sezonu kako bi oslobodili dovoljno prostora u "seleri kepu" za dovođenje velike zvezde narednog leta.

Košarka 14.12.2018 | 18:30
Klipersi imaju "paklen" plan!
Međutim, taj plan je nadmašio i njihova očekivanja jer ne samo da će imati prostora za dva velika potpisa, već uprkos "osaćaćenom" rosteru imaju sjajne rezultate i u borbi su za plej-of, a pritom nemaju nijedan "loš" ugovor, čak ni kada je u pitanju Danilo Galinari s obzirom da Italijan igra jednu od boljih sezona u karijeri.

I dok uživaju u tim neočekivano dobrim rezultatima, Klipersi na mirnu skautiraju glavne mete za naredni "prelazni rok", a to su ni manje ni više nego Kavaj Lenard i Kevin Durent. 

U sredu uveče (po američkom vremenu) će imati savršenu priliku da ih gledaju u međusobnom duelu jer od 4.30h po našem vremenu Reptorsi gostuju Voriorsima u duelu dva možda i glavna kandidata za plasman u finale NBA lige ove sezone.

Odavno je poznato da su Klipersi "opterećeni" idejom da spoje Lenarda i Durenta u "Stejpls centru" narednog leta, zbog čega su i očistili prostor za dva maksimalna ugovora u svom "seleri kepu". 

Ali to "opterećenje" se posebno ogleda u tome što Klipersi tretiraju dva NBA superstara kao koledž igrače jer ih konstantno prate i analiziraju, a uz sve to su nedavno u svoje redove doveli legendu NBA lige Džerija Vesta i uvaženog novinara Lija Dženkinsa kako bi pripremili teren za njihov dolazak. 

Iako je u poslednjih desetak godina leto u NBA ligi postalo više nego spektakularno zbog brojnih transfera superzvezda, zbog čega brojni timovi dovode bliske prijatelje i saradnike igrača koje žele (što su prethodnih godina radili Njujork Niksi i L.A. Lejkersi zbog Durenta), ono što Klipersi rade je nadmašilo sve.

Tako su u Torontu, koji je prošlog leta doveo MVP-ja finala 2014, primetili da su Klipersi imali svog predstavnika na čak 75% utakmica Reptorsa na kojima je nastupio Lenard, uključujući često i predsednika košarkaških operacija kluba iz L.A. Lorensa Frenka, a predsednici i generalni menadžeri skoro nikad ne prisustvuju utakmicama timova koje ne vode. 

Na sve to, Klipersi imaju više nego zanimljiv sastav i rezultate koji svakako mogu da privuku igrače kalibra Lenarda i Durenta, jer osim već pomenutog Galinarija, odlično igra Tobajas Heris, velika nada je ruki Šaj Gildžus-Aleksander, a odlična podrška sa klupe su jeftino plaćeni Lu Vilijams i Montrezl Herel. 

Vizija vlasnika Stiva Bolmera je dovođenje Lenarda ili Durenta ili obojicu, a koliko je to realno, videćemo sledećeg leta.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar