Optuženim iz OVK-a 1,5 miliona evra

Premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da će optuženi pripadnici takozvane OVK pred Specijalnim sudom u Hagu imati punu pravnu i finansijsku pomoć njegovog kabineta.

Srbija 12.12.2018 | 21:30
Optuženim iz OVK-a 1,5 miliona evra
Na ime pomoći optuženima, koje terete za zločine od početka 1998. do kraja 2000. godine izdvojeno je 1,5 miliona evra.

Ministar pravde u Haradinajevom kabinetu Abelard Tahiri izjavio je da se izdvojena suma može povećati u zavisnosti od broja optuženih i troškova koje će imati advokati i porodice optuženih.

Skupština samoproglašenog Kosova je 2015. godine usvajanjem odluke o prihvatanju specijalizovanih vijeća usvojila i odluku o formiranju Fonda za pomoć optuženim pripadnicima OVK-a.

U okviru Ministarstva pravde formirana je posebna Kancelarija za pružanje pomoći na čijem je čelu Driton Lajći, savjetnik predsjednika kosovskog parlamenta, a prema saznanjima Srne u timu za odbranu optuženih pripadnika takozvane OVK nalaze se najuticajniji kosovski advokati.

Uz njih će, kako Srna saznaje, biti angažovan i tim advokata iz Londona koji je branio Ramuša Haradinaja u dva navrata u Haškom tribunalu.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Dijagnoza

12.12.2018 20:51

Naši ratni veterani pobijeni, isporučeni u Hag zatvoreni u domaće kazamate a dezerteri pelješe sve što vrijedi.

ODGOVORITE
Name

Crni Gruja

12.12.2018 21:23

Upravo tako kako si napisao. Niti jedan istaknuti heroj iz poslednjeg rata nije živ. Oni koji nisu izginuli u borbi, ubijeni su posle rata od strane dezertera. Sjetimo se samo Mauzera i Mande. A oni nisu jedini.

Name

Sramota sto sam srbin

13.12.2018 06:27

E moja vlado Srpske gledaj kako turci ,šipci ,bošnjaci brane svoje vojnike , fondacije širom svijeta advokati pare odmah su tu a ne ko vi samo blebećete e jadni srbi s vama...

ODGOVORITE
Name

hajduk stanko

13.12.2018 06:50

Evo nam tročlanog predsjedništva,hrvat- nosilac zlatnog ljiljana,musliman-zlatni ljiljan,BIRLE-dezerter

ODGOVORITE