Video-nadzor za bolju bezbjednost

Pripadnici Policijske stanice Srbac, u šest organizovanih akcija na području srbačke opštine uspješno su razriješili dvanaest teških krađa od kojih je jedna imala međunarodni, a jedna republički karakter. Izvršioci su bile kriminalne grupe iz Laktaša, Nove Topole i Dervente. Ovo je saopštio komandir Policijske stanice Srbac na sjednici Foruma za bezbjednost ove opštine.

Republika Srpska 12.12.2018 | 20:19
Video-nadzor za bolju bezbjednost
Istovremeno je registrovano i šest slučajeva prisustva droge, od čega četiri slučaja konzumiranja opojnih droga, a dva slučaja odnose se na proizvodnju i promet droga.

Registrovana su 73 krivična djela, što je za 20 manje u odnosu na isti period prošle godine. Trideset i dva izvršioca su bila poznata, a 41 nepoznat, od čega je 28 u istrazi otkrivena.



„U ovom periodu nije bilo teških krivičnih djela, poput ubistava, razbojništava, pedofilije i slično“, kazao je prvi srbački policajac Nebojša Novaković. On je dodao da će postavljanje video-nadzora u ovoj opštini doprinjeti lakšem otkrivanju sumnjivih lica i većoj bezbjednosti saobraćaja.

Na sedam lokacija na teritoriji Srpca do proljeća će se postaviti video-nadzor sa 23 digitalne kamere.

„Od potrebnih 45.300 KM putem donatora već je obezbjedjeno 28.100 maraka, dok će preostala sredstva za nabavku video opreme obezbjediti lokalna uprava“, rekao je član Foruma za bezbjednost Milorad Lepir.

Kada je u pitanju javni red i mir, kako je konstatovano na Forumu, stanje je povoljnije, ali je zabrinjavajuće da je u narušavanju javnog reda i mira, tučama, povećan broj maloljetnika. Dogodila su se i tri samoubistva i evidentirane tri zadesne smrti.

U proteklom periodu ove godine na području srbačke opštine registrovana su 23 slučaja nasilja u porodici, što je 4 manje u odnosu na prošlu godinu, rečeno je na sjednici Foruma za bezbjednost opštine Srbac.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

decko

13.12.2018 08:19

Sta vam vrijede kamere kad svaka fukara moze pristupiti snimku i brisati sta zeli? Kamere nece poboljsati bezbjednost, vec ce biti postavljene u svrhu voajerizma i eventualnog bihejvioralnog izucavanja ljudi... njihovih pokreta mimike i ostalog

ODGOVORITE