Zaplijenjeno 16,7 kg marihuane

Policija je u više odvojenih akcija širom Srbije zaplijenila 16,7 kilograma marihuane, 356 tableta ekstazija i uhapsila 10 osoba osumnjičenih za preprodaju narkotika, dok su protiv još pet lica podnesene krivične prijave, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/.

Srbija 11.12.2018 | 14:13
Zaplijenjeno 16,7 kg marihuane
Hapšenja su realizovana na području Užica, Beograda, Кruševca, Кragujevca, Sremske Mitrovice, Pančeva, Sombora, i Zaječara, a zaplijenjena je i manja količina amfetamina, navodi se u saopštenju.

U odvojenom saopštenju MUP je naveo da je u Boru uhapšena medicinska sestra u Domu zdravlja čiji su inicijali M.P. /53/ koja je imala obavezu davanja metadonske terapije zavisnicima od narkotika, a osumnjičena je da je prepisane doze razblaživala, a preostalu količinu prodavala.

Ona je osumnjičena za krivična djela zloupotreba službenog položaja i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet droga.

U Boru je danas boravio ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar, koji je, na pitanje novinara o hapšenju medicinske sestre, rekao da je to bruka za profesiju i da Ministarstvo neće tolerisati takve slučajeve.

"Ovo je strašno i velika bruka za sve koji pošteno rade u zdravstvu, a takvih je 99 odsto", naglasio je Lončar tokom posjete borskoj bolnici.

On je rekao da će Ministarstvo zdravlja izdati nalog svim bolnicama u Srbiji da pojačaju kontrolu lijekova koji su "interesantni" za narkomane, prenijeli su beogradski mediji.

"Danas izdajem nalog svim bolnicama da posebno obrate pažnju na sektore u kojima imaju lekove koji su interesantni za narkomane. Da se pojača kontrola ulaza i izlaza tih medikamenata", rekao je Lončar.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar