WBC odobrio revanš Vajldera i Fjurija!

Svetski bokserski savet (WBC) odobrio je revanš borbu između Amerikanca Dionteja Vajldera i Britanca Tajsona Fjurija.

Ostali sportovi 10.12.2018 | 13:30
WBC odobrio revanš Vajldera i Fjurija!
Dvojica boksera su prošlog vikenda imala kontroverzan remi u Los Anđelesu, u jednoj od najboljih borbi u teškoj katageoriji u poslednje vreme.

Vajlderov obavezni izazivač za titulu prvaka sveta je Dominik Brazejl, ali ova odluka WBC mu omogućava da se opet bori sa Fjurijem, a da ne ostane bez pojasa.

Obojica boraca su izjavila da žele revanš, Vajlder zbog nedovršenog posla, a Fjuri jer je uveren da je zaslužio pobedu u Kaliforniji. 

Fjuri i njegov tim pokušavaju da se izbore da revanš bude u Velikoj Britanije, a pominjali su se najveći stadioni u kraljevini londonski Vembli i mančesterski Old Traford.

"Vajlder i Fjuri su nam dali jedno od najboljih borbi u teškoj kategoriji posle dosta vremena, što je izazvalo ogromno interesovanje navijača za revanš. WBC je srećan što može da potvrdi da je direktan revanš odobren", saopštio je WBC. 

Iako je Vajlder obarao Fjurija u devetoj i 12. rundi, a za ovo drugo Amerikanac tvrdi da je bio nokaut, Britanac se oba puta dizao i prema mišljenju velikog dela javnosti zaslužio je pobedu. 

Ipak, sudije su bodovima odlučile da je remi (115:111 Vajlder, 114:112 Fjuri, 113:113). 

Fjuri je izjavio da nije video goru odlužu u karijeri, da je njegov protivnik dobio poklon, a njegov promoter Frenk Voren je tražio od WBC objašnjenje o bodovanju, odnosno zašto je Meksikanac Alehandro Ročin dao Vajderu prednost u sedam od 12 rundi. 

"Videli ste najbolje od Fjurija, ali niste dobili najbolje od Vajldera i opet sam odradio posao", napisao je Vajlder na Instagramu posle borbe. 

Revanš bi mogao da se dogodi na proleće, najverovatnije u maju, a osim Velike Britanije realna opcija je i Las Vegas.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar