EP: Njemice eliminisale Špankinje, Norvežanke ubjedljive!

Rukometašice Nemačke pobedile su reprezentaciju Španije sa 29:23 u prvom kolu druge faze Evropskog prvenstva u Francuskoj.  Norvežanke lako protiv Mađarica.  Pobeda branioca titule od 38:25.

Ostali sportovi 08.12.2018 | 00:10
EP: Njemice eliminisale Špankinje, Norvežanke ubjedljive!
Nemice, koje su u drugu fazu prenele dva boda, ostvarile su novu pobedu i sada imaju dobre šanse da se plasiraju u polufinale.

Špankinje nisu imale nijedan bod iz prve grupne faze, te su sada i matematički eliminisane sa Evropskog prvenstva.

Ovaj meč rešen je u prvom poluvremenu, koje je Nemačka rešila sa ubedljivih 17:9. "Crvena furija" je u nastavku uspela samo da pipreti Špankinjama, ali ne dovoljno da naprave i iznenađenje i dođu do peokreta.

Kod Nemica istakle su se Emili Bolk, Endži Geške i Maike Šmelcer sa po četiri pogotka, aodlična je bila golman ekipe Dina Ekerle sa 15 odbrana. U redovima Španije najbolja je bila Karmen Martin sa sedam golova.

U istoj grupi pobedu je upisala i Norveška, koja je do sada na prvenstvu igrala neočekivano loše. Norvežanke su savladala Mađarice sa veoma ubedljivih 38:25 i upisale prve bodove u drugoj grupnoj fazi.

Najefikasnija u timu Norveške bila je Hajdi Loke sa sedam golova, dok su pobedi doprinele i Stine Bredal Oftedal i Kamila Herem sa šest golova. Gabrijela Tot je se istakla kod Mađarica sa šest golova.

Norveška je neprijatno iznenadila sa dva poraza i došla je u situaciju da mora da pobedi sva tri meča u grupi da bi ostala u igri za polufinale.

Do prve pobede je stigla večeras pošto je dala skoro 40 golova Mađarskoj. Rezultat na kraju je bio 38:25za branioca titule. 

A u prvoj utakmici dana Nemačka je nadigrala Španiju s 29:23. Možda bi devojke iz Španije imale neku šansu da nisu izgubile prvo poluvreme rezultatom 9:17. Posle toga povratka nije bilo.

EP ZA RUKOMETAŠICE (FRANCUSKA) – DRUGA FAZA, 1. KOLO

GRUPA 1 (NANT)

Četvrtak

Danska - Francuska 23:29
Švedska - Crna Gora 28:30

Nedelja

18.00: Srbija - Rusija 

GRUPA 2 (NANSI)

Petak

Španija - Nemačka 23:29 (9:17)
Mađarska - Norveška  25:38 (12:19)

Nedelja

18.00: Holandija - Rumunija 

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar