Novinari moraju nesmetano raditi

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak razgovarao je danas u Milanu sa predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Harlemom Desirom o slobodi medija u BiH i stvaranju uslova za slobodan rad novinara.  

Bosna i Hercegovina 07.12.2018 | 16:56
Novinari moraju nesmetano raditi
Iz Ministarstva inostranih poslova BiH saopšteno je da je tokom ovog sastanka, koji je održan na marginama Ministarskog savjeta OEBS-a, Desir izrazio interesovanje za slučajeve novinara Vladimira Kovačevića i Slobodana Vaskovića, te ponovio da je bezbjednost novinara jedan od preduslova za njihov slobodan rad. 

Desir i Crnadak razgovarali su i o finansijskim problemima sa kojima se suočavaju javni RTV servisi u BiH, kao i o problemu političkog uticaja na javne emitere.

Crnadak je na poziv predsjedavajućeg OEBS-a italijanskog ministra spoljnih poslova i međunarodne saradnje Enca Moavera Milanezija učestvovao na 25. sastanku Ministarskog vijeća OEBS-a, koji je danas i juče održan u Milanu.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Serafim

07.12.2018 16:39

Svi kao izražavaju interesovanje za slučajeve novinara, a niko ne preduzima ništa da im pomogne u zaštiti njihovih prava,od fizičkih i drugih napada kojima su novinari zloženi.U tome bi trebalo da im pomognu, prije svega domaće vlasti, ali one na tom planu ne čine ništa,Naši funkcioneri su dobro obezbijedili sebe. a novinare kojima narod vjeruje više nego političarima, prepustili na milost i nemilost kojekakvih nasilnika i pojedinih neodgovornih, bezobraznih i drskih političara.

ODGOVORITE
Name

Miko

07.12.2018 17:17

Nije valjda da ih oni placaju, pa "izrazavaju interesovanje" za novinare.

Name

Petar

07.12.2018 16:55

Treba i druge ljude i profesije zastititi od lazljivih i kupljenih novinara. Svak treba da odgovara i za izgovorenu rijec i za ucinjeno djelo.

ODGOVORITE